Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ua: Ubuntu expects that every man will do his duty

Jag konstaterar att när vi fanns där inne på Ubuntu-se och när ledningen hade tagit en paus diskuterade vi hur saker och ting skulle kunna förbättras. Vi jagade upp folk som var beredda att jobba, kom fram med förbättringsförslag för forumen, stadgarna och mycket mer. Livaktigt och konstruktivt, som det ska vara i en community!

Efter banningarna har det mesta gått i stå och debatten håller sig i princip på nivån Jo- Nä - JOOO - NÄ - JO, FÖR MIN PAPPA ÄR MYCKET STARKARE ÄN DIN - Ajj, slåss inte i alla fall. På vilket sätt gynnar det Ubuntu eller demokratin eller några andra fina värden? På vilket sätt är det ubuntu?

Ledningen, som väl ville eliminera motståndare, bör ha konstaterat att kritiken blåst upp från frisk bris till full storm. Motstånd möter de både inne på forumet, härifrån och från http://friaubuntuse.proboards98.com, och fler ställen ändå.

Nu är nomineringen till ny "ledare" avslutad. Huvudkandidaten Viking har vad jag förstått dragit sig ur, men det vet man aldrig, han är som en bumerang. Att hela processen varit ett dåligt skämt ur demokratisk synvinkel är en sak. Kanske finns det ändå någon kandidat som vi alla kan leva med.

I morgon är det möte med Jono och där bör vi kunna räta ut några frågetecken och kanske slutgiltigt lägga några trätoämnen åt sidan. Det gäller bara att vi lyckas förklara för honom hur (illa) saker fungerar och varför. Vi måste också visa att vi kan, vill och törs driva LoCot vidare. Vi måste se framåt, inte gnälla över våra småsår utan peka ut vad som behöver göras.

Jag utgår ifrån att alla inblandade kommer på mötet, agerar efter CoC och bidrar till ett positivt resultat. Eller för att travestera Lord Nelsons signal innan slaget vid Trafalgar:

Ubuntu expects that every man will do his duty

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

urbans bild

Uppdaterat: Nu verkar också Seb och Rancor ha dragit sig tillbaka i en oordnad reträtt. Kanske hukar de någonstans och förbereder en relancering av sina namn i någon ny konstellation. Så'nt har hänt förr. Ändå verkar moralen på deras sida väldigt låg:


de har något att "slåss" för vilket helt och hållet saknas på "vår" sida.
Rancor

Vi måste ändå vara försiktiga och noggranna inför morgondagens möte. Inget är givet på förhand.

Om vi går "segrande" ur morgondagens möte måste vi vara väldigt ubuntu. Inget korkat "ge igen för gammal ost". Vi segrar för att vi är bättre, för att vi förstått mer om ledarskap, community och ubuntu. Låt oss visa det - fullt ut!
_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

lundatoks bild

Är det någon av er som har koll på hur mycket "andra sidan" läser på fria-ubuntu-se?

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

lundatoks bild

Känns det inte ganska patetiskt att dom kommit till den punkten att det är "vi mot dom"?

Redan när alla pratade om "krig" och "samurajer" så trodde jag dom skämtade, men det verkar vara blodigt allvar. Jag blir inte klok på det.

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

brodertucks bild

Är det någon av er som har koll på hur mycket "andra sidan" läser på fria-ubuntu-se?

Mig veterligen är det nog ingen som har koll på det. Det är annars en känsla vi får ha med oss hela tiden.

kimjohanssons bild

Dom vet ju att den sidan finns och att de som bannas troligen organiserar sig där, så... läser de inte det forumet så är de nog inte särskilt genomtänkta i sitt handlade, för att försvara demokratin... Smile

kimjohanssons bild

Tja... som vedergällning för attacken mot fredsstyrkan så avfyrades en kryssnings-satirteckning från slagskeppet OSS Superkadavret. Effekten har mest varit moralhöjande i fredstyrkan och för ena sidan av konflikten. Jag har ännu inte motagit någon skaderapport från Ubuntu-se-bunkern, men de verkar skakade...

urbans bild

Mitt intryck är att de flyr hals över huvud. Det är kanske inte bara tack vare din teckning, men dina och andras frågor samt pollarna har nog fått dem att i alla fall temporärt se slaget förlorat.

Nu har ju de här herrarna kapitulerat och kommit tillbaks igen innan, så jag vet inte vad man ska tro, men material till fler teckningar har du nog fått Wink

Helt klart har din teckning gjort gott för moralen hos mig och många med mig.

_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

brodertucks bild

Ja, det gäller nog sannerligen att tassa fram försiktigt, men behålla optimismen ändå. En stor och bidragande orsak till att utvecklingen går mot det positiva hållet inne på Ubuntusidan är verkligen ert engagemang.

Jag är så tacksam över att ni kom oss till hjälp.

Som sagt, nu får vi avvakta kvällens möte med Jono och hoppas att allt löper korrekt. För egen del skulle jag bli mycket glad om han kommer att skärpa tonen mot den nuvarande ledningen. Det är nog bara Jono som kan få dem att se på sig själva med nytra (obs inte nyktra Wink ) ögon.

See you

marwals bild

...Tucken om att ni från Linuxportalen som ägnat tid och kraft åt att medla i den här konflikten lyckats. Utan er hade det förmodligen inte kommit till det här mötet med Jono. Istället hade de med makten över banningsknappen lyckats i sina försök att göra sig av med alla kritiska röster.

(PS. OT) Jag ser att en användare här "kidnappat" min drutt Sad