Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

The story so far... del 2

Lyckats? vet inte men det ser bra ut, kör opensuse 10.2 x86_64 på min stationära, på laptoppen snurrar MEPIS fortfarande, har inte löst suspend på den än men min sambo/flickvän har låtit mig förstå att den fungerar alldeles utmärkt som den gör.
DVD-brännaren har troligen kastat in handduken, inget direkt problem, ännu. skall göra ett nytt försök att skriva nytt firmware till den, första försöket var inte helt lyckat, IBM hade en iso fil man skulle bränna en skiva av och bota laptoppen med, sedan kollades om man hade senaste firmware och eftersom problemet var att läsaren inte fungerade kändes det som ett moment 22.
Men otroligt nog ville läsaren vara med på att bota men denna skivan, tyvärr hade jag senaste firmware och valet att skriva över/reparera famn inte. Lägger det problemet till högen att fixa.

Den stationära snurrar som sagt med 64-bitars opensuse, har fått igång mp3 och DVD. Känns bra. Nästa steg är att se vilka spel jag kan köra på Linux i stället för på Windows. Sitter med en nedladning as conterstrike via steam som körs med hjälp av CrossOver Linux, verkar fungera så långt, skall kolla frame rates när jag fått igång det.
Backup av mina DVD kan jag göra men hjälp av DVD Shrink, åxå det via CrossOver Linux, provade K9Coppy man det kraschar för mig när jag försöker starta programmet, lägger det i att fixa högen.
Mina 2 monitorer har jag åxå fått fart på, nästa steg blir att se om man kan ha ett skrivbord/skäm, till högen..

Vad är kvar att strula med? Ja min gamla 533:a som tjänstgjort som server/gateway med en ClarkConnect snurrande på hårddisken, fick lös en AMD 2800+ som väntar på att ta dess plats, behöver grafik som är fläktlöst, i gömmorna hittades ett men det var av fel AGP variant. Nätdelen tjuter när man börjar lasta systemet med hårddiskar, 1x320 + 2x160, ny eller reparera?

Av den gamla 533:an funderar jag på att låta bli frontend med hjälp av geekbox, utan hårddisk och CPU fläkt. Grafik och ljud är inbyggt på moderkortet, prestanda på ljud & bild är okänt. Behöver gå från VGA till SCART och vill gärna ha digital utgång på ljudet. Ligger längre ner i högen att göra.
Bättre blir min att göra hög av att jag blivit erbjuden att köpa en gammal dell, 2,4 med 512, 40G i ett slimmat chassi lika stort som en video, som borde kunna bli nästa offer att bli ersatt.

Apropå saker att göra, lägger upp en bild på ett annat projekt.

fortsättning följer...

BilagaStorlek
640.jpg41.32 kB