Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Johannes: Krånglet fortsätter (Mediadator)

Jag tror jag måste installera om hela datorn IGEN... Jag får inte mythtv att söka på tv-korten. Det konstiga är att Drivrutiner och frameware är på plats. Det funkade en liten stund men sen så funkade det inte helt plötsligt. Surt sa räven...

Dock har jag fått igång båda galleri delen och DVD delen. Jag har till och med spelat lite mp3 musik och fått igång LIRC för fjärrkontrollen. Dock lyckades jag inte rippa in vanlig CD skiva, då spåttar han bara ut den igen.

Jag har lite frågeteken om hur man ska föra med patitioneringen. Jag har läst att man ska ha xfs som fil system då det klara stora filer bättre. Men ska man ha den som /var/lib/ som ubuntus guide säger eller ska man lägga den på /home iställe och då ändra i fälten i intällningarna.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

peters bild

Håller oxå på och leker med en HTPC och har precis som du inte kommit igång med allt.

Angående partitioneringen så använder jag 2st hårddiskar varav den ena disken är en 320GB disk. Denna monterade jag som /home. En fördel som jag ser det med att ha homepartitionen på en separat disk är att filmerna förhoppningsvis finns kvar efter en eventuell systemkrasch.

//Peter
____________________________________
Linux är inget OS. Det är en hobby

______________________________________
Linux är inget OS. Det är en hobby