Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Änligen ett linux som fungerar för en vanlig användare

Installerade SuSE 10.2 för 2 veckor sedan och som van windows användare så har jag fått allt att
att fungera helt utan några problem delar skrivare med minna 3 Windows datorer genom Samba.
Allt verkar vara med i denna installation. Provade en Linux installation för 2-3 år sen och
det var hopplöst att få det att fungera så nu käns det som jag skall köra Linux

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Roligt att allt fungerade bra för dig. Själv har jag bara kört linux på halvtid mindre än ett år, men jag har redan förstått att allting rör sig väldigt snabbt i OSS-världen. Det finns numer flertalet distar som fungerar finfint för en vanlig användare. Själv har jag testat (K/X/Ubuntu), OpenSUSE, BLAG, PCLOS och några till. Alla väldigt bra, och förvånansvärt lättanvända. Och det blir som sagt bara bättre hela tiden.

magnusbergs bild

Sedan jag fick lägenheten renoverad för några veckor sedan har jag inte hunnit sätta upp gardiner och rullgardiner eller fått in CD-skivorna och de skönlitterära böckerna i bokhyllan. Jag hinner inte heller diska . Jag kör Debian!
Kastade ut KDE för XFCE4 för en tid sedan och det tog lite tid att hitta GTK applikationer och ställa in systemet så som jag vill ha det. Sen när jag fått allt som det skulle vara kastade jag ut det hela i förrgår för att installera ett helt rent XFCE4 system och tvingades börja ändra i konfigurationsfilerna igen. Dessutom har jag krånglat till programpaketens beroenden ordentligt eftersom jag mixar paket från testing, unstable och experimental.
Idag satt jag i 3 timmar för att försöka leta i konfigurationsfilerna varför inte mina webbsidor i /home/magnus/public_html visades i Apache. Till sist upptäckte jag att det var två moduler som vid förra installationen länkades automatiskt som inte blev länkade den här gången.
Nu undrar väl ni varför jag håller på och krånglar så här. Svaret är: "Just for fun!"'
Men jag började också med SuSE en gång i tiden. Sedan dess har jag utvecklats och lärt mig mer. Och vill lära mig ännu mer...

Kristians bild

Kanske passar det lilla trumbarnet? Som gammal debian har jag insett friden i att bara behöva pilla när det behövs.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

magnusbergs bild

Det är jävligt irriterande när något strular när man vill göra något nyttigt med datorn. Då svär jag så det osar. Men när jag själv får välja när jag vill mecka är det roligt, en fröjd.
Nu ska jag bara fixa till ""allt"" och sen försöka hålla fingrarna i styr.