Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Politiker ljuger

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=614085

Jag föreslår att vi avskaffar representativ demokrati och inför riktig demokrati istället.

Oavsett vad man tycker i "fildelningsfrågan" måste man hålla med om att det är väldigt stor skillnad på vad politikerna säger att dom vill innan dom blivit valda och vad dom vill efter att dom blivit valda.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Det gäller inte bara fildelningen utan allt de "lovar" innan valet är avgjort.

Inför VAL2010 ligger min kampanj så här ungefär: Gratis bredband 500Mbit/sek åt alla! Fildelning för privat och professionellt bruk skall legaliseras. Windows skall bort ur offentlig förvaltning! Ingen skall få tjäna pengar på andras arbete.

Bredband. Fildelning. Omsorg! Vote Jonas Val2010!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

qufits bild

Får inte antipiratbyrån ha polisverksamhet nu också Tongue ?

Vi hade samhällskunskap redan idag... Om jag hade haft med mig boken skulle jag kunna citera men det stod något att politikerna och folket ska ha någorlunda lika tankesätt... Annar blir det politik - förakt (?)

//Martin

polters bild

500mbit? whoa, du har min röst! Laughing out loud

lundatoks bild

Varför inte? En annan Jonas drömde ihop Bredband åt Folket inför ett annat val, se hur det gick för oss efter det... Ganska många har ju faktiskt Bredband idag. Wink

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

magnusbergs bild

Gotlands kommun förlängde nyligen möjligheten för medborgarna att skriva medborgarföslag fram till år 2008. Inte för att medborgarförslag spelar någon som helst roll för det folkliga inflytandet men det är ett sätt för politikerna att försöka få oss att tro att de är intresserade av vad vi tycker. Sen avslår de i stort sett varenda förslag.

Jag tog i förra veckan möjligheten, genom att skicka mitt första medborgarförslag, att åtminstone reta upp de självgoda trygghetsnarkomanerna i kommunen. I grunden vill jag få upp avsaknaden av demokrati i Sverige och på Gotland på dagordningen men utformade medborgarförslaget som ett yrkande om att ändra politikernas pensioner till samma omfattning som gäller för vanliga löntagare.

Har ni möjlighet att lägga fram medborgarförslag i din kommun så kopiera gärna från mitt medborgarförslag och skicka in till din kommun. Kanske, kanske i bästa fall kan det få åtminstone en ytterst minimal påverkan eller åtminstone få igång en diskussion som kan eventuellt ge ringar på vattnet. Man måste åtminstone göra det lilla man kan...

Mer ""politikerförakt"" hittar ni på min hemsida.

ekirs bild

Mitt parti ärbjuder 600 mbit!!! Rösta på mig istället. Dessutom får du en gratis träningsmojs från TV-shop om du röstar på mig ^^.

jonasbjorks bild

Våra diskussioner med Fetbandsbolaget blev klara nu på morgonen. Inför Val2010 lovar vi att erbjuda alla medborgare 1000 Mbit fiber.

Vote Jonas!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .