Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nä nu jävlar!

Jag fick ett kortfattat spam idag.

we email advertise your charity web site to 7,500,000 people. free.

http://www.permissionemailcorp.com

Och om ni följer länken så upptäcker ni att det är ett företag som tillhandahåller spamtjänster.
"With Our Assistance... You Can Reach 100,000 to 25,000,000 Potential New Customers a Day With Your Ad For as Low as $12.00 US Per 500,000 Opt-In Permission Based Broadcast Email Advertisements Sent"
Förutom att hjälpa till med att skicka ut spam säljer de ett specialgjort program för att skicka ut spam. Är det inte så man kan bli fly förbannad? Att anmäla företaget till svensk polis för att de skickar spam till mig från USA är väl helt meningslöst.

Jag får en massa amerikanska "börstips" om ett par olika aktier. Det har hållit på ett tag nu. Det jag inte fattar är hur tusan de kan skicka med/från helt olika mejladresser med olika IP nummer hela tiden. Är det någon som kan hjälpa mig förstå hur de gör?

Och slutligen: Jag postade i krig eftersom företaget ovan borde förgöras.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tufftuffs bild

Det mesta spammet sprids väl från kapade datorer. Jag roade mig med att spåra några stycken, de flesta kom från polen, några från albanien.
Virusspridning, intrång etc är numera big business. Syftet är att tjäna pengar. Genom att skaffa sig botnets kan man sälja spamtjänster, phishingattacker, denial-of-service-attacker. De som gör sådant för skojs skull är snart utrotningshotade, det är organiserad brottslighet och suspekta underrättelsetjänster som ligger bakom. Det senare har väl kanske svensk försvarsindustri varit utsatt för nyligen, men det är mycket hysch-hysch omkring det så man får väl aldrig riktigt veta. Det var iallafall lite skriverier i pressen om det.
//TuffTuff

jensos bild

De är till för att motverka spam. The Spamhaus Project

---
Registered User # 259689 http://counter.li.org
Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI
withdrawal.
You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

snoopys bild

Jag har också fått ett antal av dessa mail.
Men det värsta är
att avsändaren snott min adress. Alltså mitt namn och min domän som avsändare.

Det ser ut som om jag skickat spam till mig själv. Hur kan detta gå till?
Jag frågade Loopia som håller min domän och de sade att det enda jag
kan göra är att ta bort funktionen "tar-allt" i e-postinställningen.
Men jag undrar fortfarande: HUR kan det ske?

Det är spritens fel att vi skjuter på svärmor..... och det är spritens fel att vi missar...

alberts bild

Datormagazin tipsade om följande sajt för några nummer sedan:
 
  http://www.leurrecom.org/
 
Där finns sammanställningar över honeypots från en massa länder. Man kan se en massa statistik över varifrån de flesta attackerna kommer osv. De flesta attackerna kommer från följande länder, i fallande ordning:

  1. Kina
  2. Serbien / Montenegro
  3. USA
  4. Tyskland
  5. Frankrike

Flest attacker från Kina alltså. Lite förvånande att ett litet pytteland som Serbien kommer på andra plats, före USA...

magnusbergs bild

Intressant!
Jag har vidtagit en liten aktion mot spam. På mejlservern hos Sufttown har jag spamfiltrering som skickar spamen vidare till ett annat mejlkonto, som i sin tur skickar ut ett väldigt surt autosvar på engelska (all spam jag får är på engelska) till den mejladress som spamet kommer i från. På så vis hoppas jag upplysa eventuellt kapade datorinnehavare om att de sprider spam. Under de månader jag hållit på har endast en adress visat sig vara omöjlig (fått felmedelande) att nå med autosvaret.

fredentofts bild

Ditt riktiga namn och mailadress?
Har också domän via loopia och har fått ett par sådana här mail, men de har alla varit adresserade till och från webmaster@mindomän.
 
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

rejass bild

Risken är ju uppenbar att du med ditt svar spammar oskyldiga.

De som står som avsändare behöver ju inte alls ha med saken att göra. Det behöver inte alls vara deras dator som är kapad.

/Marcus

magnusbergs bild

Det kan i och för sig vara uppsnappade e-postadresser de använder sig av och har ett program som lägger in dem i avsändarraden. Men hur tillförlitligt är IP-nummret som finns med i spammejlen? De är också olika alla gånger och när jag spårat dem så har det stämt med e-postadressen.
Och ingen klagat på det autosvar de fått. Hade jag fått det autosvaret, och varit förvissad om att min dator inte skickade ut spam, hade jag garanterat hört av mig och frågat: Va fan!

alberts bild

Det är inte så bra heller att du bekräftar att din e-postadress fungerar. När du väl gjort det kommer du få ännu mera spam sen. Ibland behöver man inte ens svara för att bekräfta att adressen fungerar. Vissa listiga spammare lägger in en osynlig bild (1x1 pixlar stor) som på något sätt är unik för varje spammail. När du läser mailet hämtas bilden från spammarens webserver. Sedan kan spammaren titta i webserverns loggfil och pussla ihop vilka epostadresser som fungerar.

fsns bild

Mmmm, webbugs funkar bara om du använder en hjärndöd mailläsare som hämtar externa referenser i HTML-email. Inte ens Outlook gör det nuförtiden om jag minns rätt. Thunderbird/Kmail har nog aldrig gjort det.

magnusbergs bild

"Det är inte så bra heller att du bekräftar att din e-postadress fungerar."
Den adress som skickar ut autosvar är inte samma som spamen är adresserade till. Det en adress som bara används för att ta emot spam och som jag kan byta när den är, så att säga, körd. Men det märkliga är att jag inte fått ett endaste spam, eller mejl över huvud taget, till den adressen ännu.