Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: Giraffe is really a simple ffmpeg frontend

Fick lite myror i fingrarna nu ikväll och började fundera på hur man skulle kunna designa och skapa en enkel ffmpeg-frontend som vem som helst skulle kunna använda. Än så länge är ingen "engine-kod" skriven, dock har jag knåpat ihop ett GUI i pygtk. Jag hittade dessutom en mycket simpel gdk-komponent (här) som medger filmvisning med mplayer i ett GTK-fönster.

Nedanstående screenshot är "fake" eftersom ingenting ännu fungerar, filmen är bara en infogad bild. Ni kan dock åtminstone se hur jag tänkt mig det hela och ge synpunkter

fake'ad screenshot

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

Jag brukar använda ffmpeg ganska ofta. Ett par saker som skulle vara bra att ha i en frontend är funktioner för att:

  1. Öppna ett antal .png bilder och konvertera dem till en filmfil.
  2. Öppna en filmfil och spara i cinelerra-kompatibelt .mov format.

Cinelerra är verkligen kinkigt och vägrar att fungera med de flesta videoformat. Men om man anger valen "-vcodec mpgeg4 -deinterlace -b <bitrate> -r <fps> -g 300 filnamn.mov" så går det faktiskt att importera filmklippet till cinelerra. Bara man lyckas importera klippet så är cinelerra faktiskt lika kraftfullt som adobe premier. Bitrate kan vara runt 1000 och fps mellan 10 och 30 beroende på vilken typ av film man gör. För en screencast räcker det med 10 medan vanliga filmfiler brukar ha 25 eller 29.97. En annan funktion som kan vara bra att ha är standardinställningar för t ex PAL och NTFS som fungerar för att göra en DVD av. För PAL är det 720x576 och 25 fps medan NTFS använder 720x480 och 29.97 fps.

jonasbjorks bild

Bra jobbat! Ser fram emot att testa första betan till helgen Smile

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

johannesjohanssons bild

Jag och Roger dunder (surbiff) har skissat på något liknande till mencoder. Främsta användnings området var då att kunna skala ner filmer till olika bärbara enheter så som N770 och Ipod video. Den funktionen kan man kanske lägga med i ffmpeg frontend som förval i skalnings funktionen.
---
Johannes Johansson

---
Johannes Johansson

abergmans bild

Det var snyggt, men jag tycker att det vore skönt om man kunde slippa "ramarna" runt om så att bilden tar upp hela fönstret. en annan bra funtion vore en inbyggd utforskare. eller integration med den förträffliga filhanetararen gentoo.
----------------


 

 

Kristians bild

Tack för förslagen

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

Kristians bild

Tack för alla synpunkter.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

lundatoks bild

Borde ju inte vara så svårt, bara man hittar rätt inställningar så är det väl egentligen bara ett antal variabler och en rad per videosort man vill "exportera" till? Bra idé! Laughing out loud

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

johannesjohanssons bild

Jag har facktist gjort ett sheel skript som ligger i wikin... under video converter eller nått... surbiff gjorde ett python gui till det.

---
Johannes Johansson

---
Johannes Johansson