Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SuSE 10.2 & Novell Client

Hej,
Installerade SuSE 10.2 (min första linuxinstalltion) och det var ju inga problem. För att komma åt våra servrar på jobbet (vi kör Netware 6.5) behöver jag Novellklienten. Har laddat ner och installerat den utan problem. Däremot så startar inte klienten. Varken vid omstart eller om jag kör startkommando. Inga problem att göra inställningar i själva klienten.

Någon som har idé om detta?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sundmarks bild

Jag antar att du har provat att installera Novell Client for Linux 1.2 som är avsedd för SUSE Linux Enterprise Desktop 10 och SUSE Linux 10.1. Jag har inte provat den på 10.2 men det finns de som provat och skrivit om en lösning. Detta är en helt osupporterad lösning på openSUSE 10.2, så använd på egen risk eller byt till SUSE Linux Enterprise Desktop 10 som du använder skrivbordslösningen i ditt arbete. openSUSE 10.2 är för hemanvändare och tekniska entusiaster.

--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark