Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

VT-emulator

Hejhej, Nu i helgen så går MalmöOpen 2007 av stapeln, en av europas största handikapptävlingar. Jag ska sitta i sekretariatet på simningen och behöver en VT-terminal emulator till min laptop för att kunna ge speakern den info han vill ha, Jag vet att det finns för windows men jag vill ha till linux, och helst inte i java, (har inte lyckats få in java på laptopen än.) Så on ni har något förslag så är jag väldigt tacksam.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Är det minicom du letar efter?

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

fsns bild

I princip alla terminalemulatorer, Xterm, aterm, Konsole you name it, emulerar större delen av olika VTspecifikationer, VT52, VT100, VT220 etc etc. Xterm saknar doubleheight och doublesize, men skall visst ha doublewidth.

 

vttest är det klassiska verktyget för att testa VTcompliance.

abergmans bild

aha, det viosste jag inte, jag har testat minicom som Jb tipsade om, verkar smidigt, ska bara ha det att funka ihop med DOS.
------------
br>