Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bättre Windows-prestanda på modifierat Xen

Novell och Intel har i ett gemensamt projekt förbättrat stödet för Windows i virtualiseringstekniken Xen. Bland annat har nätverksprestanda för Windows på Xen gått från tio till 90 procent av den för en fysisk dator.
Att köra Windows på virtualiseringstekniken Xen har tidigare varit ganska lönlöst i och med att nätverksprestanda för plattformen knappt når upp till tio procent av den för en fysisk server. Nu har dock Intel och Novell med gemensamma krafter modifierat virtualiseringstekniken för att åtgärda bristen.

Resultatet är en version av Xen som kan köra Windows med i stort sett bibehållen nätverksprestanda uppger man från Novells och Intels håll. Enligt uppgift ligger nätverksprestanda på drygt 90 procent av en fysisk dators kapacitet. Vidare har även hårddiskåtkomst trimmats avsevärt i den modifierade versionen av Xen.

Mjukvaran kommer att släppas till Suse Linux Enterprise Server 10 och kommer att ingå i Servicepack 1 för plattformen vilket kommer att släppas under våren. Vidare kommer Microsoft att tillhandahålla support för Windows Server 2003 som körs på Xen och SLES uppger Novell.

Källa :
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.95168