Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Finlands Justitieministeriet byter till OpenDocument / OpenOffice.org

Finlands Justitieministeriet och administrativa anhöriga byter till OpenDocument / OpenOffice.org. Till att börja med ska 85% av anställda köra OpenOffice.org. Beslutet kom efter en grundlig undersökning och ett omfattande pilot-projekt.

OpenDocument kallas även för ISO/IEC 23600 och är en godkänd, internationell, öppen standard för affärsdokument.

Rapporten finns på engelska som har i praxis ersättat svenskan.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

petris bild

Som en finlandssvensk skulle säga.

Ubuntu Finland planerar också en raid bland de folkvalda dvs. dela ut Ubuntu CD:s med tillhörande dokumentation Ubuntu Suomi där bl.a. översättare sökes, ett par st. redan anmält sig och det är bara välkommet om det blir fler samt om någon av denna portalens besökare bor kanske i Helsingfors och kan tänkas engagera sig mer så är man nog ännu mer välkommen.

Idag har man gett upp planerna med Edgy till riksdagsmän men med Feisty ska det ske. Vissa tror nämligen att valet (nu strax) kan ha en negativ effekt på intresse i Ubuntu bland dessa personer. Smile