Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Microsoft döms betala rekordskadestånd

Microsoft måste betala miljarder för att ha gjort intrång på ett MP3-patent, enligt en domstol i USA. Domen mot Microsoft väntas få stora konsekvenser för hela branschen.

En domstol i San Diego har dömt Microsoft att betala motsvarande 11 miljarder kronor för att de använt MP3-teknik i Windows Media. Pengarna ska de betala till Alcatel-Lucent, som äger patenträtten..

Källa e24.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

magnusbergs bild

"Nära hälften av patentdomsluten ändras vid överklagande.", står det i artikeln. Och vid ett överklagande lär kanske politiska överväganden blir viktigare än juridiska. Och det är så klart så att en fällning mot MS är ett hinder för ett amerikanska företag. Och det är ju jävligt allvarlig från USA's horisont sett, USA som gärna går i krig, både bildligt och bokstavligen, för att gynna sina företag.
Jag tror MS kommer att klara sig fint vid överklagandet. För självklart kommer MS att överklaga.

johan_pirates bild

haha, det kan dom ha Smile

men 11 miljarder är ju ingetting för dom ju ;P

margus bild

Hoppas MS tar sitt förnuft till fånga och skippar mp3 till förmån för ogg vorbis

ekirs bild

Snart kanske t.om microsoft förstår hur skadliga mjukvarupatent är.^^

ein.anderssons bild

Nja 11 miljarder är väl ändå en heldel även för microsoft.
-
Jag är en spegel av den du tror jag är.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

mikehers bild

tror ju knappast M$ väljer ogg med tanke på de har sitt eget format WMA

mikehers bild

tycker inte ens M$ förtjänar det. Då jag är emot patent av mjukvara om vare sig sk. intrång drabbar M$ eller Linux eller whatever.

Men ang. MP3 det för blir M$ stämda är det väl snart dags att företagen lägger ljuskäglorna på linux istället. Mp3 och patentproblem är ju redan ett problem i linux :-/ och kanske i förlängningen också OGG! (Att ogg klarar sig hittils är väl för så få använmder det men ger mig fanken på att blir det större så får väl Thomson etc.. snedspel och hävdar de gör intrång...

Men som sagt patent på mjukvara är i regel idiotiskt och borde avskaffas enligt min åsikt.

Därför kan åtm. inte jag ha nån skadeglädje mot M$ vore lite hyckleri faktiskt Smile Inte ens om M$ själva korkat nog förespråkar mjukvarupatent.

trappskis bild

Speciellt som de faktiskt har betalat licensavgift för mp3 formatet(dock till Thomson Consumer Electronics ochj inte Alcatel)

battras bild

Men mjukvarupatent är ju inte tillåtna, åtminstone inte här i Europa, även om det finns de som försöker införa det.

Jag tycker iaf att det är väldigt roligt att ms trillat i den grop de varit med och grävt!