Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gurun överger Fedora för Ubuntu

Den kände öppenkällkodsprofilen Eric Raymond överger Red Hats gratis Linuxdistribution Fedora.
Nu hoppas han att Ubuntu ska ta över där Fedora misslyckats.
"Under de senaste fem åren har jag sett hur Red Hat och Fedora slarvat bort ett nästan ointagligt tekniskt försprång", skriver Eric Raymond.
Läs mer på IDG.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Eric Raymond skriver mycket bra och jag kan rekommendera många av hans texter av tekniska och informativa skäl. Tyvärr drar han in väldigt mycket egna åsikter i det han skriver och han är väldigt mån om att framhäva sin egna meriter jämt och ständigt. Läser man hans icketekniska texter främhävs för övrigt en i mina ögon väldigt otäck politisk agenda

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

gustavnilssons bild

Varför inte openSuse istället? Tongue

lundatoks bild

kimjohanssons bild

Ja, varför skrev du det inte som en nyhet, tänk om IDG citerat LP Smile

magnis bild

Håller med. Kommer ihåg när jag läste "The art of Unix programming" och lite annat av honom. Mycket trevliga och bra texter
Men efter att ha läst några politiska inlägg på hans blogg blev jag direkt chockad, och tappade all respekt för honom. Och desto mer man har hört av honom sedan, desto mer tokig framstår han.

lundatoks bild

Tja, enligt rödhakarna var detta ju det bästa som hänt FC sedan skivat bröd, Dolly Parton och D-day, så jag tyckte att det inte var så mycket till nyhet.

Wink

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar