Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

P1 programmet plånboken nämner Linux

Windows Vista
Det nya operativsystemet, Windows Vista har kommit och en stor reklamkampanj har startat, men är systemet så bra som man tror och är det värt pengarna? Martin Appel som är konsumentredaktör på PC för Alla tittar på det nya systemet.
Dessutom tipsar vi om utmärkta gratisalternativ till dyra datorprogram.
se Sr.se/plånboken

lite Negativ/positivt om programmet
+ Det säger tydligt att Micrososft har monopol.
- Det säger ingenting om öppen källkod utan bara gratisprogram

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

battras bild

Vad de säger om Linux på hemsidan:

Linux


Linux är ett gratis operativsystem som alternativ till Microsoft Windows. Det är dock inte helt okomplicerat. Är du en vanlig hemanvändare så kanske det trots allt är bättre att betala för ett operativsystem från Microsoft. Är du datorkunnig så är dock Linux ett alternativ. På www.linux.se kan du ladda ner programmet.

IngeSvs bild

Trevligt att fler lyssnar på Plånboken. Dock kom jag med ett tips om det programmet för en vecka sen http://www.linuxportalen.se/node/5468
http://www.ingesvensson.mine.nu