Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya PCLinuxOS-EXTON - BYGG-LINUX - med 3D-effekter och VirtualBox

I den nya versionen - PCLinuxOS-EXTON 2007 DVD - (Bygg-Linux) - används KDE 3.5.6 (senaste version) och kernel 2.6.18. Jag har installerat Nvidias egen driver för alla er med nyare GeForce-kort. Vidare Beryl för 3D-effekter, VirtualBox för OS-emulering, aMule för fildelning, Wine 0.9.32 (senaste stabila version) för körning av MS Windows-program och "alla" win32-codecs för uppspelning av olika slags mediafiler m m. Liksom tidigare kan du med ett enda kommando skapa din egen linuxdistribution med PCLinuxOS-EXTON som grund. Sedan kan du testa ditt nya system i VirtualBox innan du bränner din skapade ISO-fil till skiva. Så gott som alla program i PCLinuxOS-EXTON 2007 är på svenska. I version 070306 har jag ordnat med NTFS-skrivbarhet samt lagt till OpenOffice.org 2.1.0-6 (senaste version) på svenska. Se en skärmdump av PCLinuxOS-EXTONS 3D-skrivbord när VirtualBox körs HÄR. Läs mera HÄR.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

multi8s bild

Jag har använt pclos sen 0.80 och lär säga att 2007 test 2 är lika bra som den alltid har varit. allt funkar på en gång några få undantag win32codecs och kmplayer från synaptic sen funkar allt..

och det där med remastrad live cd annvänder jag mcyke gör alltid om till en egen boot cd som jag väljer vad som ska vara med..

och en sak till pclos 2007 test 2 är mycke mycke snabb...och byter man kernel till CK kernel som är annpassad för att snabba upp desktopsystem då går det ändo fortare...

//M8