Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Filmer från FOSDEM 2007

Nu när FOSDEM är över för denna gång så har filmerna från de största föreläsningarna gjorts tillgängliga för nerladdning. Formatet som använts denna gång är Ogg Theora och de går att hämta från videosektionen på den officiella hemsidan. Det finns även diverse länkar till bilder ifrån händelsen här.

Det var en mycket välorganiserad tillställning med strax över 200 olika föreläsningar, om det mesta som rör Open Source, spritt över två dagar. Man fick lära sig allt ifrån varför Sun valde att släppa Java under GPL till hur det går för OpenMoko-projektet. Det totala besökarantalet har inte offentliggjorts ännu men det var minst lika stort som förra årets 3500 deltagare. Det var en mycket givande erfarenhet som varmt rekommenderas till alla som är intresserade av Open Source oavsett om det är på utvecklar- eller användarnivå.
Personligen skulle jag rekommendera att man förutom samtliga keynotes, som var väldigt intressanta, även ser Turbocharging Linux with Mono med Miguel de Icaza som ger en mycket god överblick över vad .NET verkligen är och hur det faktiskt är en mycket mer spännande teknologi för oss som inte använder Windows än vad det är för de som använder Windows. I dagsläget så fungerar ca 45% av alla applikationer skrivna i .NET för Windows även i Linux och på OSX tack vare Mono. Novell räknar med att vara uppe i 75% inom de närmsta två månaderna då Mono 1.2.5 skall släppas. Mycket av detta tack vare MoMA och det faktum att många företag är intresserade av att få sina applikationer att fungera med Mono.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Mycket mycket intressanta föredrag!

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

sundmarks bild

Jag har samlat presentationer och de nu tillgängliga videofilmerna relaterat till openSUSE från Fosdem på min blogg. Mer kommer på denna sida när det finns tillgängligt.
--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark