Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MySQL tecknar partneravtal med Escenic

MySQL, världens mest använda databas baserad på öppen källkod, har tecknat ett partneravtal med norska Escenic som utvecklar system för innehållshantering och publiceringsverktyg för webbtidningar och webbsajter. Avtalet innebär att Escenic bygger in stöd för och levererar MySQL med sina lösningar.

Ett stort antal medier, portaler och företag i Europa använder Escenics verktyg för webbpublicering. Aftonbladet.se, Svenskt Näringsliv, Sydsvenska Dagbladet Norra Västerbottens Tidningar och Gota Media är några svenska företag på kundlistan.

- Flera av våra kunder har efterfrågat MySQL:s databas. Partnersamarbetet innebär att vi får en mycket god teknisk plattform som gör våra lösningar ännu mer konkurrenskraftiga internationellt, säger Tom Handegård, CTO på Escenic.

Enligt avtalet kommer Escenics kärnprodukt, Escenic Content Engine, stödja MySQL fullt ut. Escenic kommer att erbjuda sina lösningar tillsammans med MySQL. Därmed får kunderna en snabb och driftsäker plattform och dessutom support på MySQL.

– Genom partnerskapet med Escenic får vi en professionell partner med stark koppling till media där vår databas redan används av många aktörer. Det är också den branschen som leder utvecklingen mot web 2.0 med stora krav på datahanteringen, säger Magnus Stenberg, försäljningschef för MySQL i Skandinavien.

Läs mer: mysql.com och escenic.com.