Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hjälp Fedora-projektet

Smolt samlar in information om din hårdvara till Fedoraprojektet så de får bättre koll på vilken hårdvara som används med Fedora. Smolt är inte rikigt klar än (beta) men om du kör Fedora Core 6 eller senare kan du hjälpa till genom att skicka in din hårdvaruinformation.

Installera Smolt med kommandot yum install smolt och kör programmet genom att skriva smoltSendProfile. Allt som skickas är anonymnt och det enda som kan binda hårdvaran mot din dator är ett UUID som skickas med. Om du inte själv berättar ditt UUID kan ingen ta reda på vilken hårdvara du har.

Statistik som samlas in är publik och finns på http://smolt.fedoraproject.org/stats

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Passar på att berätta att SUSE (openSUSE och SLE) samlar in information om hårdvaran vid installation (om du vill skicka in den).

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

bittins bild

Har skickat till Suse =)

ein.anderssons bild

Ubuntu lika så
-
Jag är en spegel av den du tror jag är.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig