Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Dell ger efter - lovar Linux på bärbart och stationärt

Dells linux satsning har det skrivits om många gånger här på Linuxportalen. nu har Dell gått ut och lovat linux på både bärbara och stationära datorer, om detta skriver idag linuxworld

Tack vare stora påtryckningar från kunder och konsumenter kommer nu Dell att skeppa Linux förinstallerat både på bärbara och stationära datorer. Påtryckningarna handlade främst om att det måste finnas ett valbart Linux-alternativ till Microsoft Windows.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

misiu_mps bild

Är det början till ett nytt kapitel i PC:ns historia?
Om det går hur det sägs så kommer nog min nästa laptop vara dell.

tranceones bild

frågan är ju om det blir prisskillnad. en del påstår att windows inte kostar ett öre för dell pga av förinstallerad reklamprogramvara som betalar systemet. hoppas att datorerna sjunker i pris, så kanske nästa laptop blir en pc(har köpt en macbook enbart för att slippa windowsskatt).

urbans bild

Det här är ett stort steg framåt för Linux. Dels har vi den stora majoriteten av användare som aldrig installerat ett OS och som inte kan eller vill göra det. Linux blir nu tillgängligt också för dessa.

Dels kan vi nu räkna med att dessa datormodeller också fungerar med Linux. Vi har väl alla kännt ett köpmotstånd i att köpa en hårdvara som man inte säkert vet att man får igång på ett vettigt sätt med favoritoperativet.

Se'n hoppas ju i alla fall jag att datorerna kommer med Ubuntu förinstallerat. Det skulle bespara mig en ominstallation. Något annat törs man ju inte visa sig för folk med Wink

I alla fall önskar jag dell all lycka med det här beslutet. Sitter just nu med en Latitude D500 med 256M RAM och suktar efter något vassare...

_______________________________________________________________
http://ubuntu-se.org/ http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

margus bild

Grejen är väl att man framöver kan vara säker på att Dells datorer kommer att funka med linux utan krångel, oavsett dist. Förutsatt att Dell släpper GPL:ade drivrutiner till sin hårdvara. Personligen bryr jag mig inte så mycket om priset.

fjallbrynts bild

Håller med urban, Ubuntu FTW!
men hellre floppix än windows förinstalerat:P
----------------------------------------------------------------
You never know when an old calendar might come in handy! Sure, it's not 1985 right now, but who knows what tomorrow will bring?

--------------------------------------------------------------
You never know when an old calendar might come in handy! Sure, it's not 1985 right now, but who knows what tomorrow will bring?

mauths bild

Vill du ha något vassare kan du ju prova SuSE, eller missförstod jag dej nu?
-
Eller som Yoda säger: "Use the Yast, my young padawan"

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill