Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En bra Måndag.

Tjena !

Tänkte bara lite snabbt dela med mig av en konstigt händelse.

Satt på tåget på väg ner till praktiken. Slängde upp min laptop i vanlig ordning för att komma igång med dagen.

En medelålders kille satt på raden sidan om mig med sin laptop uppe.
Efter mycket stirrande på vad jag pysslade med så kunde han inte hålla sig och börja fråga mig om vilket Windows jag nyttjade. Han tyckte det såg lite konstigt ut.

När jag berättade för honom att jag nyttjade linux i form av opensuse, fick han väldigt stora ögon. Vi började diskutera lite för och nackdelar med linux kontra windows.

Jag lät honom testa och klicka runt lite så han fick se och känna på om det var någon större skillnad.

Han verkade väldigt nöjd och var sugen på mer. Han frågade hur man enklast kunde få tag på och testa "min" linux. För en gångsskull hade jag en Live CD i rätt tidpunkt. Jag visade på hans laptop hur en Live CD fungerar,sen fick han den Live CD jag hade och som tack gav han mig sitt visikort och bad mig höra av mig i framtiden.

Jag har alltid trott att jag inte har haft något direkt att tillföra linux världen. Trodde aldrig att jag kunde ens få någon att testa förutom vänner som tror på allt man säger. ( vilket inte är så spännande alltid heller ).

Så denna måndag den 2:a april 2007 är den dagen då jag kan ånjuta att jag kanske fick en människa att öppna ögonen för Linux.

Jag har tvivalt stark innan.. Men nu kan nog även jag säga
"2007 mina vänner, det är året linux slår igenom. Nu hjälper vi fler hoppa på tåget och njuta av färden."

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Fredrik, jag är ledsen att behöva säga det. Nu är du fast. Du är en riktig linuxnörd nu Smile. Det är precis sådant här Linux behöver, att folk ser andra använda det och att det inte är en svart bakgrund med grå text. Bra jobbat!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .