Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Läs Open Source på gymnasiet

Jag har under en längre tid varit engagerad i att starta ett gymnasieprogram inriktad på Open Source. Nu till hösten kommer den första klassen börja på Teknikprogrammet - Open Source i Helsingborg. Skolan denna utbilning kommer gå på heter Tychobraheskolan.

Det finns möjlighet att söka till Open Source fortfarande, även om intresset för utbildningen har varit stor. Har du frågor om utbildningen kan du ta kontakt med rektor Hjalmar Falck (hjalmar.falck snabel-a helsingborg.se) eller Jonas Björk ( jonas@trinix.se ) . Du kan också ställa frågor här, som en kommentar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dholms bild

Detta tycker jag var en lite lustig formulering "Open Source är inget konstigt, utan fungerar som Windows.". Hur tolkar man det egentligen? Att allt som är open source är ett operativsystem som fungerar som windows? Givetvis inte men det låter ju nästan så.
Jag önskar dig lycka till med programmet och misstänker att vi kommer få lite uppdateringar med jämna intervall?

--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

jonasbjorks bild

Till mitt försvar får jag väl säga att det inte är jag som skrivit texten. Klart jag håller er uppdaterade vad som händer på Open Source programmet.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .