Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Uppdaterad meny i SLED 10 SP1

Navigeringsmenyn för Gnome i SUSE Linux Enterprise Desktop 10 får sig en ansiktslyftning i ServicePack 1 (SP1). Bland annat blir det enklare att välja Program, Dokument och Platser med knappar. Dessa nyheter går självklart in i Gnome-projektet och kommer på sikt även i andra distributioner för de som önskar. Dessutom uppdateras sökningen (Beagle) också i och med detta. Användaren får även en ruta som berättar när indexering av dokument pågår och att sökresultatet då troligen inte är fullständigt.
 
Som jag berättat om tidigare kommer vi att visa detta på seminarier som börjar i nästa vecka i Göteborg den 17 april och Malmö den 18 april - Välkomna.
 

 
Du kan även titta på en video från Novell Open Audio.
 
Mer info om: Nyheterna i SLE 10 SP1