Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu 7.04 släpps idag

Under dagen idag så kommer Ubuntu 7.04 släppas! På skrivbordssidan har man har satsat rejält på att underlätta för vanliga användare. Det finns ett förbättrat stöd för properitära drivrutinter till exempelvis grafikkort. Multimedia stödet har också förbättrats avsevärt.

IDG.se skriver att "installationen kan startas inifrån Windows och du får med dig en rad inställningar som bokmärken, bakgrunder med mera över till Ubuntu.".

Det underlättar bytet från Windows till Ubuntu för ovana användare. Nytt för den här releasen är även stöd för 3D-skrivbordet XGL/Compiz. Nu är 3D-skrivbordet bara ett knapptryck borta!

För den som använder serverutgåvan av Ubuntu så är den stora nyheten Ubuntu's satsning på virtualisering. Både KVM och Xen följer med.

Ubuntu 7.04 kommer att ha kommerciell support från Canonical Ltd. under 18 månaders tid. Det uppger Canonical idag. Under den perioden kommer även fria uppdateringar till operativsystemet att släppas.

Källa: IDG.se och Ubuntu.com

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hooloovoos bild

Ladda ner här: http://releases.ubuntu.com/7.04/
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm

dfss bild

Nu har de även uppdaterat sin sida:
http://www.ubuntu.com/

hooloovoos bild

Tänkte att det är värt att nämna att i samband med Ubuntu 7.04 släppet så meddelade Dell att dom kommer sälja datorer med Ubuntu förinstallerat.
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm

alberts bild

Är det bara jag som tycker att releases.ubuntu.com känns lite seg just nu?

jonasbjorks bild

Jag satte upp fyra maskiner som seedar torrenterna (server-torrenten verkar inte vilja fungera) vid lunchtid idag, jäklar vad seg ubuntu.com sidan var. Trycket efter 7.04 är större än 6.10 känns det som. Kul för Ubuntu, glädjande för oss linuxnördar Smile

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

fjallbrynts bild

Hat laddat ner och brännt ut de:) men ska nog vänta med att uppdatara, men det blir nog innom en snar framtid:)

--------------------------------------------------------------
You never know when an old calendar might come in handy! Sure, it's not 1985 right now, but who knows what tomorrow will bring?

turbokapitalists bild

Det underlätter tillgång.

kimjohanssons bild

Som jag sagt innan... Jag kaaaanske kommer uppgradera till edgy nu när fiesty släppts, men bara kanske...


jonasbjorks bild

Har man möjlighet att hjälpa till tycker jag man gör fel om man inte gör det. Även om man har en 512kbps ADSL kan man hjälpa till. Torrent är fantastiskt för sånt här.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

lundatoks bild

Ja, det är riktigt hårigt, inte en enda uppdatering idag. Antiklimax. Sad

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar