Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ZENworks försvinner i openSUSE 10.3

Andreas Jaeger (vem är Andreas Jaeger?) skriver på opensuse-factory-listan att ZENworks kommer tas bort i openSUSE 10.3 .

ZENworks är Novells produkt för att hantera skrivbord och servrar i ett nätverk. ZENworks kommer finnas kvar i Novells SUSE Linux Enterprise-produkter, men inte i openSUSE.

Nästa alpha-version av openSUSE 10.3 att testa kommer den 16:e maj, den slutgiltiga 10.3 kommer släppas i slutet av september, exakt datum är inte satt. Kika i Roadmap för mer information.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gustavnilssons bild

Då kanske man kan hoppas på ETT fungerande paketsystem...

mindlights bild

En av fördelarna med Open Source och gratis (utan support) är att vem som helst kan ladda hem och lära sig ett program / system.

ZENworks slår det mesta jag har sett när det gäller paketering av program, remote "ghostning" av burkar, handheld management, patchmanagement, remote control... ja...en himla massa ingår i ZENworks.

Men framför allt: Det stödjer Windows och Linux.

Jag har sett sviten som en svit som knäcker p g a sitt breda stöd. Den är en komplett lösning för ett företags ITavdelning.

Jag tror faktiskt inte det gagnar ZENworks att försvinna från OpenSUSE.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...