Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Poliser och säkerhetsavdelningar

I denna tråd har det diskuterats piratkopiering ett par dagar. Ett ämne som alltid leder till heta känslor. Jag är ju som vanligt mål för diverse otrevliga saker, kanske mest för att jag har en tydlig inställning mot piratkopiering.

Detta ledde till att jag under förmiddagen fick små söta meddelanden om att jag skall hålla koll på mina barn, jag fick ett par nummer skickade till mig (bland annat Henrik Ponténs) från eniro.se . Jag har varit i kontakt med Eniro som ser allvarligt på det inträffade och deras IT-avdelning kommer hjälpa polisen att hitta den som beställde utskicken till min mobiltelefon. Nu skall jag förbi polisstationen och lämna in en anmälan om olaga hot och trakasserier mot dem som betett sig på detta sätt. Jag tror inte (vill inte tro) att det är dessa metoder PiratPartiet förespråkar till sina medlemar. Jag vill inte tro att dessa invidider på fullaste allvar tror att man kan få andra människor att ändra åsikt genom att hota med att vålda deras barn. Tvärtom mina vänner leder detta till att trovärdigheten hos piraterna blir ännu lägre.

Jag vill passa på att berätta att Linuxportalen drivs av TriNix AB inte mig som privatperson, det mobilabbonemang ni skickat era SMS till tillhör företaget TriNix AB inte mig som privatperson. Detta har en viss betydelse för er som utfört dessa handlingar.

Och for the record. Jag är för en förändring av upphovsrättslagen jag med, jag anser bara att man inte kan nå en förändring genom att bryta mot lagen. Tvärtom tror jag att det leder till en mindre vilja att förändra lagen. Det är bara min åsikt, en åsikt jag har rätt till enligt svensk lagstiftning. Precis som ni har rätten till en åsikt att tycka att det är ok att piratkopiera. Till sist är det din dator, din tid och ditt liv. Det är inte jag som kommer få böter för att du laddar ner film. Men det du och andra gör drabbar mig också, som kassettersättningsavgifter, ökad övervakning på nätet, hårdare skydd genom DRM (som Linux sällan får stöd för).

Finns det någon som är intresserad av att ta över driften av LP? Det är inte meningen att folk skall skriva att gör man inte som Jonas tycker är det inte ok. Det är inte meningen att LP skall vara min sida, jag har totalt misslyckats och behöver ersättas.

Att man som igår publicerar en nyhet om en ny pirattracker på LP är oacceptabelt. Den personen visade mycket tydligt att han skiter fullständigt i alla andra medlemar och bryr sig nada om att LP är en öppen webbplats där alla medlemar har rätten att publicera nyheter. Den rätten missbrukades ordentligt enbart för att provocera. Det enda som hände med nyheten var att den togs bort från första sidan. Vad tycker ni medlemar, skall vi fortsätta ha ett öppet system, eller skall vi bilda en grupp med moderatorer som avgör vad som skall publiceras och inte publiceras? Varför kan folk inte bara sköta sig?

Och du, riorobert, ingen tvingar dig att tycka något alls i piratkopieringsfrågan. Du får tycka precis vad du vill, även om du kör Linux. Vill du piratkopiera är det ditt val. Läs igenom tråden, det finns många bra för- och nackdelar redovisade där. Tyvärr ledde denna diskussion till hot.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

call3s bild

Du har det inte lätt ibland.
Hoppas du klämmer åt killen som hotade dig duktigt.
Sen det med att ge upp driften? det var väl bara en enstaka person som sa "Jonas way or the high way"?
Orka med den personen isf!
mvh //calle

Jarulfs bild

Jag tycker då att du gör ett bra jobb, och tycker att det är oerhört tråkigt när folk inte kan föra en normal diskussion utan att enbart leva i sin egna låda. Är själv ansvarig för ett forum, och jag vet vilka ägg det finns. Stå på dig, och sjunk aldrig ner till någon annans nivå!

Sen angående nyheter på förstasidan, det känns som att det vore enklast och bäst att man hade ett gäng administratörer som godkände nyheter före de ploppar upp på förstasidan.

egon2003s bild

Hjälper polisen till att hitta vem som skickar ett nummer till någon via eniro? Låter lite konstigt.

filipjanssons bild

Suck! Har inte läst tråden men när du säger att du inte vill vara kvar blir jag ledsen i ögat, den som hota dig/din familj borde skämmas. Jag brukar inte skriva något här eller ens kommentera men att varje dag efter skolan gå in på /tracker är underbart just därför folk får skriva om sina problem och erfarenheter. Hoppas du blir kvar från Filip

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

darus bild

Tycker det är förjävligt att någon ska bli hotad på det där sättet, det är riktigt fegt och gör mig mycket förbannad.
Ni som håller på med det där, hoppas ni får hjälp efter polisen gjort sitt! Ni behöver det..

Skriver inte ofta men läser desto mer, och när sånt här inträffar kan man inte vara tyst.

/David

marremuss bild

Tragiskt,
är det enda jag kan säga!
Jonas, jag vill att du skall veta att ingen enskild person har gjort så mycket för mitt datoranvändande som du, genom LP (och annat).

Du har mitt 100%iga stöd och jag hoppas du stannar.

Enda resultatet av detta är anonymitet och tystnad.

Tyvärr är hot i praktiken knappt straffbart i Sverige idag.

Musen

 

Ora et Labora

distens bild

Har för mig att jag läste en nyhet om att anonymiteten på internet gör vissa till svin, verkar stämma med denna person som hotade dina barn. Sånt här gör mig riktigt jävla ledsen..

Hoppas inte du slutar som driftare av LP. Du gör ett bra jobb Jonas och du ska ha ett stort tack för denna sida!

turbokapitalists bild

  Hoppas att denna trysta händelse sorteras ordentligt.

 

  Trådet verkar vara en troll från början. Påpekar bara att det är inte nödvändigtvis PP eller PP-anhängare som försöker röra om grytan. I politiken där det står miljarder på balansen kan det hända väldigt mycket otäcka gärningar. Som alla känner till har rörelsen-Microsoft både makten, järngrep på skrivbordsmonopolet, och pengarna att förlora. Myndigheterna och företagen som är beroende på de innebyggda snokmöjligheterna har också något att förlora i fallet att tättare verktyg tas i bruk.

 

T ex i övrig politik ser vi denna veckan att israeliska hären utförde ogärningar påklädd i annat än egna uniform. Att ta exempel närmare bransjen kan vi titta också denna vecka på dumheter ur HP-styrelsen, MPAA/RIAA önskan att "pretext" och Walmart Corp. egen spionavdeling.

FoHs bild

Jag är väl inte den mest aktiva på sidan, och speciellt inte i forumet. Men jag tycker ändå att du inte har misslyckats på något sätt. Jag tror snarare att det är så att det är ett uttryck för frustration.

Jag tycker du ska driva sidan vidare. Kanske med hjälp av några moderatorer. Det är naturligtvis en svår sits du har som får på egen hand avgöra vad som är godkänt eller ej (gör du fel får du ändå veta det på reaktionerna). Däremot tycker jag inte att man redan nu behöver skrika "Varg!" och stänga öppenheten så att allt innehåll på förhand måste godkännas.

alex@suses bild

Måste bara säga att jag tycker det är djupt beklagligt att det ska behöva bli på det här sättet, man måste ju kunna tycka vad man vill utan att man själv eller ens familj blir hotad!

M.v.h // AleX
---

Alex Karlsson

 

---

MvH //

Alex Karlsson

Kristians bild

Det är fördjävligt! Jag saknar ord...

Man kan diskutera saker och vara starkt oense, men att ta till sådana här medel är skamlös och sjukt!

Kämpa vidare Jonas, du behövs!

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

abergmans bild

Jag instämmer med Kristian, saknar ord!
Och den sjuke människan som börjar hota barn, #%&//%"?=)!
Är ni inte nöda med sättet som LP sköts på, far å flyg eller framför det på ett vettigt sätt.
Jag hoppas verkligen att de får tag på det pucko som skickat sms:en.

 

 

araras bild

Nej vad obehagligt! Hoppas det hela reder upp sig för er.

--------------------------------
Andreas Sandskär

--------------------------------

Andreas Sandskär

polters bild

helt sinnessjukt. trodde inte att något sådan skulle kunna hända genom LP. Fullkomligt oförståeligt. Jag hoppas att det reder ut sig för dig, Jonas.

snabelsvens bild

Jonas min vän, det är och kommer alltid finnas människor med en svag förmåga att hantera starka åsikter utan att gå till överdrift. Jag tror nog jag talar för flertalet här på lp "jag tror" och hoppas så iallafall. Du skall fortsätta med det storslagna verk du en gång startade och var hur tydlig du vill med dina åsikter, det lämnar ju ingen i osäkerhet om vart du står sila sen dom få men mindre genomtänkta kommentarer som följer därav. Det som har hänt dig ang hot och hot mot familj skall med avsky beaktas och med hjälp av lagen på alla sätt stävjas för det är att gå väldigt mycket utanför vad en diskussion ang menings skiljaktigheter . Mitt stöd har du likaså mitt förtroende ang lp Linux sätter ribban,Kubuntu visar tekniken,vi njuter av hoppet

Linux sätter ribban,Kubuntu visar tekniken,vi njuter av hoppet

Nu blev jag ledsen att någon gör på detta vis.
Att hota dina barn är fel och helt jävla puckat.
Sms om Ponténs nummer är inte så farligt om det inte är ett större antal men att hota dina barn är en sjuk handling.
Hoppas den som gjort det får den hjälpen den behöver för han/hon mår nog inte så bra.
Och hoppas att det är tomma hot.
Hoppas allt löser sig och att du inte känner oro.
Hoppas även att du stannar då du är driftig och får saker gjorda.
I övrigt önskar jag alla en trevlig helg.

jonasbjorks bild

Tack! Jag trodde inte att det fanns ett sådant stöd här på LP. Oftast får jag mest höra gnäll om hur fel allt är. Ofta känner jag mig ensam i min "kamp" för öppen källkod. Ni visar hur fel jag har. Jag har fått mail från ett par, SMS från andra och ni som går ut offentligt här och ger stöd. Det uppskattas! Tänk bara på att om ni ger stöd offentligt kan ni hamna i samma situation som jag gjort och det är inget jag önskar min värsta ovän (om jag har någon sådan). Jag hoppas naturligtvis att det här är helt oskyldiga hot och att det är folk som tycker det är lite "coolt" att göra sådana här saker. Jag vill inte blåsa upp det här allt för mycket.
--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

dfss bild

Otroligt att du ska behöva utsättas för det här. Man ska kunna ha vilka åsikter man vill utan att bli hotad. Tråkigt när vuxna människor beter sig som barn. Stå på dig!

snoopys bild

Typsikt!
När man tror sig hittat ett reko forum så kryper drägget fram även här.
Många hakar upp sig på hotet mot barnen, men att hota alls är sjukt. Detta är brist på respekt för andras åsikter, andras person.
Jag blir så trött. Hoppas att JB står ut för att rädda ett bra forum.

Det är spritens fel att vi skjuter på svärmor..... och det är spritens fel att vi missar...

lundatoks bild

LP är inte riktigt så små som LP verkar:

Vem är inloggad?
Det är för närvarande 41 användare inloggade. Vi har 779 gäst(er) här just nu.

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

beowulfs bild

Hejsan, när jag slog på datorn på jobbet och läste detta inlägget blev jag riktigt besviken och ledsen. Jag har varit på linuxportalen många gånger om dagen och läst och fått hjälp sedan det slogs samman med linuxsverigen eller vad det var och jag inte fattade vilken sida jag skulle surfa in på. Jag har alltid sett denna sidan som ett ställe för kunskap och lärande, debatt och kadavro (även om jag inte fattar alla strippar...). Jonas, jag tycker du har gjort ett fantastiskt jobb här på LP och jag ser inte att du bör sluta med det! Jag signade upp mig nu när jag såg att folk måste säga ifrån om sådana ting som nu har hänt. Hot är inget man skojar om, jag kan bara hoppas att du känner dig bättre till mods nu när åtmindstånde en till står och stöttar dig.

rioroberts bild

jonasbjork: Jag tycker piratkopiering är helt fel eftersom jag själv en dag kanske kommer jobba som programmerare på ett företag, som då vill Copyright-skydda programmet. Men med 1000 kr i månaden som jag har som 17-åring räcker inte pengarna så långt.. Kan ju lägga till att jag håller på med körlektioner.. Dem flesta vet nog hur mycket det kostar 450 kr ryker direkt bara sådär. Jag vill kunna lyssna på musik, se på film, spel är jag sällan i behov av. Men eftersom jag har börjat ladda hem musik film, så vill man inte köpa det känns som att kasta pengar i sjön när man kan få tag på det genom några musklick... Går också på et IT-Skola så vi delar ju endel under lektionerna...

tux-svens bild

Jag beklagar vad någon idiot utsatt dig för. Jag vill tala om att jag stödjer dig fullt ut och beklagar att du ger upp LP. Det är tydligen bäst att ha ett nickname om man skall våga säga vad man har för åsikt, men det är ju samtidigt lite fegt. Lycka till Jonas!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

margus bild

Beklagligt att det ska bli såhär. Av någon anledning blir det mer personangrepp och hetskare stämning när man debatterar skriftligen. Psykologer har noterat detta och påstår att det beror på att det är svårare att urskilja nyanser, tonläge och humor i skrift än man man möts ansikte mot ansikte, vilket gör att diskussionerna oftare spårar ur. Ni som följer lkml har säkert häpnat över hur även mycket högintelligenta vuxna människor tappar besinningen när de blir ifrågasatta och emotsagda. Kan det bero på att vi som håller på med dessa grejer kanske har lite mer inslag av Asbergers syndrom än folk i övrigt?

mantonos bild

Riktigt tråkigt. Vi får hoppas att dem får tag på den som betett sig på detta sätt.
----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

ekirs bild

Jag tycker det är djupt tragiskt om hotelser förekommer kring våra diskusioner på linuxportalen. Min gissning är att dom som kommer med hotelser angående en diskusion på internet är minderåriga och dumma i mun. Jag tycker ändå att sådant bör tas på största alvar. Inga hotelser är acceptabla.
-
Jag tycker du har gjort ett jättebra jobb med Linuxportalen Jonas! Du har samlat över 1500 linuxanvändare på samma ställe och fått dom att hjälpa varandra med användandet och spridandet av Linux. Det ska du vara väldigt stolt över!
-
Ang. att du överväger att lämna över ansvaret på Linuxportalen tror jag att det kan vara sunt. Du ska inte behöva genomföra mer arbete och lägga ut mer pengar för att hålla siten igång.
-
Jag tror personligen det bästa vore att Linuxporalen styrdes som en förening, där alla betalande medlemar hade rösträtt. Då skulle medlemsintäckterna kunna täcka serverkostnaderna, och reglerna på LP skulle kunna bestämmas av stadgarna för föreningen. Jag skulle lätt betala medlemsavgift och angagera mig för att arbete i en sådan förening.
-
Du har gjort ett jättestort arbete med Linuxportalen som du verkligen ska vara stolt över! Jag hoppas det reder ut sig med dom där hotelserna och att det verkligen inte upprepas. Jag tror inte det kommer göra det. Jättestort tack!

patrikisakssons bild

Jonas - du är inte ensam i detta - stå på dig - om folk beter sig på detta sviniga vis - så vet du att du för en rättvis kamp. Du ger resultat tydligen - annars hade de inte varit rädda.

Dagligen möter jag piratkopieringens svensson acceptans - ute hos småföretag som har olagliga licenser - filmer som de "det gör inget jag bara tankade" - Spel och annat direkt olagligt. Mycket av det jobb jag gör ute hos blivande kunder är att informera dem om licenser och hur man hanterar det - det är SKRÄMMANDE att se att det är OK att ladda ner mp3 låtar till sina barn - att det är OK att bränna över Pixars film Bilar till sina barn - eller dra ner olika programvaror för att man inte har råd att köpa det till sitt företag.

Att någon hotar dina barn skall ses som ett mycket allvarligt hot och man skall slå tillbaka med FULLKRAFT - polisanmälan - full spårning av vem som skickade osv - banning från LP med mera. Att vara så FEG och osäker på sin sak att man hotar ett barn som inte har med saken att göra - det för mig - visar att man har ingen kompetens om sin sak - och att man dessutom är psykiskt sjuk. Jonas - du vet vart jag finns - jag ger dig mitt fulla stöd i hela denna saken (och en massa annat).

För dig som har gjort denna sak - skärp dig - för en vettig debatt istället för din sak. Våga se dina åsikter få beröm eller kritik.

Att lägga ut drift för lp är bra - jag vill se en mer kommersiell inriktning med egna nyhets team med nyheter om linux erövringar i sverige - med olika user groups - allt från de avancerade till de som vill prova - en avdelning för företag med mera. Jonas - slå mig en signal.. jag kan hjälpa dig med driften...på flera sätt..

Mvh
Patrik Isaksson
hastalavista.nu

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

danielhedbloms bild

När sånt här händer är det ofta den motsatta sidan som är skyldig. Faktiskt mycket oftare än man tror. Mig skulle det inte förvåna ett smäck om Antipiratbyrån eller nån därifrån låg bakom. I fallet Banhof var det en av deras egna killar som tankade ned material och sen skyllde på banhof!

Hoppas i vilket fall att man får tag på den skyldige.

sundmarks bild

Du gör ett fantastiskt jobb Jonas!
Oavsett uppfattning i olika sakfrågor, är hot och andra typer av trakasserier oacceptabelt och måste motarbetas hårt. Bara för att nätets eller mobilens upplevda anonymitet gör det möjligt att gömma sig, är det INTE OK att hota. Debatten och stödet här på portalen visar helt klart att så är fallet och att du har ett massivt stöd. Jag står också helt bakom dig och hjälper dig gärna om jag kan göra något.
 
Keep up the good work Jonas!
--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark

FoHs bild

Nu vill jag inte förringa det Jonas och hans familj blivit utsatt för. Jag förstår att det är obehagligt och det ska inte behöva inträffa.
-
Personligen tror jag att dessa hot är och förblir tomma. Jag kan omöjligt tro att någon är så äkta dum i huvudet att de skulle göra något mer än att "bara" hota, över en sådan petitess som piratkopiering! Jag tror Henrik Pontén skulle fått ducka för flertalet kulor i så fall.
-
Min personliga gissning är att de som skriker högst, och hotar personer över piratkopiering, är de som har något att "vinna" på det. Piratkopiering handlar mycket om gemenskap, och är du duktig på det så hyllas du till skyarna. Finns garanterat folk i de kretsarna som tycker det är coolt att någon hotar någon annan. Och de är väl typ 14 år...
-
För övrigt vore det ju bättre om dessa personer gick med i EFF som det görs reklam om här nedanför. Har de så mycket överskottsenergi så kan de säkert göra nytta där.

jentins bild

Tjena, ny på LP, och har följt detta ärende med intresse, och kommit till samma slutsats som de flesta här inne.

Om man har stark moral och står för saker man tror på, så irriterar detta ofta många människor. Inte kanske för att de inte tror de saker man står för, utan för att de är avundsjuka på människor som vågar stå för vad dom tycker, och visa sig starka utan att gömma sig bakom anonymitet.

Att vara offentlig och stå för vad man tycker är en bedrift i friska människors ögon.

Och den meningen säger egentligen allt.

Min moral och mitt tycke kanske inte går i parallellt med andras alltid, men det är väl skönt att alla inte tycker samma sak, vilken kan leda till intressanta diskussioner och möten. Kanske nya bekantskaper.

Men när ens argument tar slut, och man inte kan inse att slaget är förlorat utan hotar med alla möjliga medel så är man bara patetisk och visar att evolutionen inte inbegriper alla.

Ha en underbar dag alla som förtjänar det....

gholens bild

Jonas : Jag är en hängiven pirat, men jag kommer aldrig någonson att stödja så otroligt låga och vidriga saker som hot mot barn eller person och familj. Det är vidriga människor (ska man ens kalla dom människor) som gjort detta, och jag kan bara önska att dom ber om ursäkt senare. Tyvärr har dom förmodligen ingen aning om vad heder, vett och samvete heter, eller för den delen sunt förnuft.

Ambjörn Thorhard

god, root, whats the difference?
ABC, Vart är kaffet frågetecken?

kimjohanssons bild

Du missar hoten mot hans barn!!!!mauths bild

Jag instämmer med den allmänna stöd- och hyllningskören. Bedrövligt med hot.
-
Eller som Yoda säger: "Use the Yast, my young padawan"

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

ganeshs bild

Hmm, minst sagt tragiskt!
Jag tycker att det är många gånger en fin känsla man får när man kommer in på LP. Öppen källkod står i mina ögon för något bra, och på LP är man i gott sällskap, det känns som att man inte är ensam om det, att man har med bra människor att göra. En bra dag så tror jag dessa ting hänger ihop.
Personer som dyker upp som från ingenstans och sprider kaos och elände på detta sätt finns det ju gott om i vårt samhälle. Psykologiskt brukar man beteckna dessa personlighetsstörningar tillhörande 'kluster B', dit hör narcisism, borderline, histrioni och psykopati. Jag är ingen fackman men det förtar inte den effekt dessa människor har på sig själva och sin omgivning.

Det hävdas att om man skulle göra en psykologisk profil på en del företag så skulle de hamna i denna kategori. Jag för min del, helt ovetenskapligt, räknar Micro$oft till denna kategori.

Det är dock ljusmillenium emellan den kränkning Jonas fått utstå och dessa företags bristsjukdomar. Jag uppfattar det förra som allvarligare och bör inte tas lätt på. Det är mycket lätt att förstå Jonas övervägande, dessa individer kan vara potentiellt mycket farliga för ens och ens familjs hälsa.

Det kändes när man först läste Jonas 'avskedsbrev' som den goa fina känsla man får när man kommer in på LP, för en sekund, var som borta.
Det är dock svårt att undkomma, med det stöd som visas här, det faktum att LP i ande och själ speglar grundaren.

call3s bild

Du har nog underskattat befolkningen här. Det finns nog många som ställer upp. Det är synd att det ska krävas något så radikalt för att du ska upptäcka att du har stöd. men å andra sidan inget ont som inte har något gott med sig. Jag hoppas verkligen problemen löst sig. men å andra sidan vore det jävligt skönt och höra att du gjort upp med personen "man mot man" en förbannad linuxandvändare, shit jag skulle springa långt Wink
Din värsta ovän? måste vara han med kaffebryggaren right ?
men jag tror inte vi ska oroa oss. dom som är kaxigast bakom skärmen kan vara dom som springer så fort man stirrar på dom irl.
mvh calle

call3s bild

Det som är dåligt med ett nickname är ju att det kan skapa just ett sånt här problem. en person tror att ingen vet om vem han är där bakom skärmen och därför tror han är odödligt.
Det är egentligen sorgligt att man inte kan stå för sina åsikter utan att bli attakerad. jag skulle föredra att heta mitt riktiga namn och skriva vad JAG tycker. men så är det inte. risken finns att något händer.

hoths bild

Tack för ett fantastiskt jobb med LP, open source och Linux. Tråkigt med dessa hotelser; där argumenten tar slut tar nävarna vid.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

abergmans bild

Du har som sagt underskattat oss, vad skulle vi här och göra om vi inte gillar det, trots gnäll. Som kristian sa för inte så länge sen, vi borde börja ge företag som kör Linux vänligt en komplimang, Jag vet inte om Trinix AB och du har fått någon kompilmang än så här kommer den:

Tack för att ni står för denna eminenta sida om något så förträffligt som Linux och OpenSource. Stort tack och hoppas verkligen att ni fortsätter i samma anda.

 

 

robinrs bild

Bristen på emotionell info är förmodligen en huvudorsak. Därför uppfanns emoticions så att man kan förmedla känslor även i skrift. Laughing out loud

I diskussionens hetta kommer man inte alltid ihåg dessa dock.

Sen tycker jag diskussioner om kontroversiella ämnen tenderar att upprepa sig. Samma argument upprepas om och om igen. Man kan undra om folk ens läser och funderar på det de svarar på. När så sker är det dags att avsluta diskussionen, även om man inte får sista ordet.

Det är nu en sak att vara otrevlig men när man går över till hot mot en person och dennes familj har man passerat gränsen för länge sedan.

Jag hoppas Jonas orkar driva sitt ärende vidare hela vägen och att han får den hjälp som behövs från myndigheterna, för det som hänt kan bara inte accepteras.

Och naturligtvis hoppas jag han fortsätter driva LP trots piraternas försök att kapa sajten. Jag vill inte heller att LP (eller nån annan Linux/OSS-sajt) förvandlas till nånslags piratnäste så det är ok med mig om missbruk stävjas. Jag har för mig att det finns en policy för innehållet på sajten och det kanske kunde vara bra att göra den mera synlig.

pbs bild

Vet inte om EFF har så mycket användning för personer som tycker att det är acceptabelt att hota andras familjer...
Bäst vore det om personen i fråga skulle så snabbt som möjligt hamna i rätten för både olaga hot och sin piratkopieringsverksamhet. Det skulle ge honom en bra tankeställare om att hur man kan bete sig i samhället.

egon2003s bild

min poäng är att via eniro kan man inte göra hot vad jag kan se, bara sms:a ett nummer till en telefon.

benzins bild

Word!

jonasbjorks bild

Om det bara vore ett nummer som skickades ja.. Men när det piper i telefonen hela tiden blir det lite annat än oskyldigt. För att se något positivt i det hela har jag ju Ponténs nummer nu, om det nu skulle vara något positivt.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .