Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MySQL Conference & Expo 2007

Nu har svenska MySQL:s årliga användarkonferens dragit igång i Kalifornien. Förutom att MySQL just avslutat sitt starkaste finansiella kvartal sedan starten för 12 år sedan berättade VD Mårten Mickos om en rad andra nyheter, bland annat går den nya tjänsten MySQL Enterprise Unlimited som tåget – en mängd företag och organisationer, t ex svenska rikspolisstyrelsen, har valt tjänsten som ger MySQL och full support på ett obegränsat antal servrar.

"Öppen källkod är helt enkelt en smartare väg att utveckla och distribuera mjukvara - en väg för att tillgodose användarnas frihet samtidigt som man skyddar skaparnas rättigheter", berättade Mickos och fortsatte, "Genom att sänka kostnaden för att komma igång och ta bort problem som uppstår vid en expansiv tillväxt har öppen källkod en underbar kraft för att låta användare bygga nästa generations produkter, webbsidor och företag. Kanske sitter nästa Microsoft, Yahoo, Google eller YouTube här i publiken."

Den här veckan kommer fler än 1400 besökare och 66 utställare att delta i 140 tekniska- och affärs-seminarium på den årliga MySQL-konferansen i Santa Clara Convention Center. Den största konferensen för open source databasexperter.

MySQL delar också ut priser vid den här konferansen och årets vinnare är:

År 20007s MySQL-applikation: YouTube/Google, Amp'd Mobile och Adobe.

År 2007's partner: Carahsoft Technology Corp, Hewlett-Packard och Red Hat.

År 2007's community-medlem: Martin Friebe för sin kvalitet i bidragen, Paul McCullagh för sin bidragna kod och Sheeri Kritzer för arbetet med att sprida MySQL.

Konferansen hittar du på http://mysqlconf.com/ och MySQL hittar du på http://www.mysql.com/