Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MySQL och IBM inleder samarbete runt IBM:s plattform System i

MySQL AB och IBM ska samarbeta vad gäller teknik och försäljning runt IBM:s System i. Avtalet offentliggjordes under MySQL:s årliga användarkonferens som pågår i USA.

Enligt samarbetsavtalet blir MySQL Enterprise – MySQL:s prenumerationstjänst som omfattar service, support och de senaste certifierade uppdateringarna – nu också tillgänglig för IBM:s kunder över hela världen genom IBM:s nätverk av återförsäljare och försäljningsavdelning.

Företagen ska samarbeta för att erbjuda MySQL:s databashanterare för i5/OS - IBM:s operativsystem för serverplattformen System i. Avsikten är vidare att leverera IBM:s databasmotor DB2 som certifierad tabellhanterare för MySQL under i5/OS. Därmed kommer Server i-kunderna att kunna implementera transaktionsintensiva MySQL-applikationer för webben samtidigt som bakomliggande data även fortsättningsvis lagras i en DB2 databas.

– IBM fortsätter att utveckla serverplattformen System i med nya investeringar i de marknadsledande lösningarna med öppen källkod. Genom detta samarbete blir tusentals applikationer med öppen källkod baserade på MySQL och PHP tillgängliga för våra kunder och kan hjälpa dem att snabbare anpassa sig till nya affärskrav, säger Mark Shearer, huvudansvarig för IBM System i.

– Vi är stolta över samarbetet som sammanför två mycket aktiva kund- och användargrupper. Avtalet öppnar för en ny generation av spännande online-applikationer med åtkomst till företagsdata lagrat på en av de mest pålitliga och säkra plattformarna på marknaden, säger Mårten Mickos, VD för MySQL.