Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Windows Vista bränner Linux-inkompatibla skivor.

Faktum är att Vistas inbyggda program för att bränna skivor är inställd att göra detta med filsystem Windows Live FS, och gör därmed de brända skivorna inkompatibla med allt utom Vista och XP.
Man kan ställa om programet till att bränna med den de facto standarden, men det kan ju så klart ifrågasättas om inte användarna bör informeras om att de använder ett exotiskt filsytem för att bränna sina skivor?

http://www.groklaw.net/article.php?story=20070422083715451

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

rioroberts bild

Vilka rävar!

ratchers bild

hatar bara microsÖft mer å mer...
aldrig att jag kommer betala för Vista, e stört nöjd med Debian och Sabayon... funkar klockrent, så mig får dom inga pengar av iaf...

TVI för Vista...

 

hooloovoos bild

Vad förvånad jag blir... o_O
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm

staukis bild

Filsystem kan alltid bli reverse-engineered i och med att viss information måste finnas t.ex storlek på filer etc så man kan hitta mönster. Så linux kommer förr eller senare att få stöd för filsystemet.

gustavnilssons bild

Arkeologerna om 1000 år kommer få stora problem...

johan_pirates bild

dom är ju helt funtade! har inte dom tillräckligt med monopol? :@

kimjohanssons bild

Den här idén har de definitivt stulit från apple... Kommmer fortfarande ihåg också att tidningar som skulle skicka mac och pc-program på samma cd hade en session med iso9660 och en session i macens för ändamålet framtagna filsystem. Fastän även Macarna kunde läsa iso9660.

Mången mackaroner sprang runt och påpekade att Mac var så bra att den minsan kunde läsa båda filsystemen... go figure...


misiu_mps bild

Problemet är att de hittar på nya inkompatibla och ostandariserade sätt att säkra sitt monopol.
Det är ju inget fel i ISO 9660 filsystem.

Jarulfs bild

Problemet är väl att om man inte aktivt väljer bort det så bränner man inte i ISO-standard utan i Microsoft-standard. Man kan tycka att en ISO-standard bore vara förvald.

battras bild

De flesta ändrar inte inställningar, så detta bidrar till att det flyter runt datafiler som är bundna i låsta format, och ställer till problem om exempelvis någon som har sparat en massa data på såna här cd vill gå över till ett annat operativsystem, eller om folk med vista ska ge data på cd till folk med andra os.

mindlights bild

Äntligen någon som kommer med ett någorlunda nyanserat sätt att se på saken Laughing out loud

Jag tycker INTE det är bra med hemmaknackade format och standarder men i detta fallet så är inte Microsoft först med tänket.

Sen kan man fråga sig om ISO9660 verkligen innehåller det som Microsoft kräver av en cd som t ex ska indexeras upp automagiskt och sömlöst länkas ihop i WinFS (när det nu släpps och fungerar Wink )...

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

polters bild

det var ju inte så att det var lätt för en vanlig dödlig att förstå. Man får upp varningar om man bränner med annat filsystem.

kimjohanssons bild

Ännu ett Joliet-tillägg kanske? Smile


lundatoks bild

Satt precis och tänkte på Joilet och Rockrigde (sp?) förut, samma visa, typ...

--
MöLUG
Svenska OSS-bloggar

misiu_mps bild

Göra vista snabbare och säkrare genom att bränna cd i ett visst filsystem??? SKOJAR DU?
Kanske, KANSKE gör det också att koldioxidutsläppen minskar, fattga barn får mat och det blir fred på Jorden??? Men det är bara spekulationer....