Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Dagen för Fri programvara 2007

Software Freedom Day infaller i år den 15 september. Det är således fyra månader kvar just idag. Det är en dag där fri programvara (alltså inte nödvändigtvis bara Linux) står i fokus på många platser runt om i världen. Det man gör är att anmäla sitt team och beskriva vilka aktiviteter man tänkt att hålla under dagen. Huvudsponsorer till dagen är Ubuntu, IBM, TheOpenCD, DKUUG. Partners är Free Software Foundation och United Nations Development Programme IOSN.

Genom att anmäla sig innan 31:e juli kan man få t-shirts, ballonger och klistermärken för att stödja sin(a) aktivitet(er). Det behöver inte vara något extravagant, man kan till exempel:

  • Sätta upp affischer på stan/byn
  • Dela ut flygblad/ballonger/klistermärken
  • Dela ut CD-skivor
  • Ordna en föreläsning
  • ordna en support-kväll
  • eller en install-fest

Jag har skrivit en blogg där jag beskriver min syn på det hela.

Mer information om Software Freedom Day kan hittas på http://softwarefreedomday.org/