Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Superkadavret byter inriktning

Kim Johansson, mannen bakom "Veckans Kadavro" på Linuxportalen har under våren planerat att lägga ner webbplatsen Superkadavret. Detta pga av att ett nytt projekt tar all tid och att finanserna inte räckt till i år för att betala för ännu ett server-varv runt solen. Läget har dock förändrats då en välgörare i form av Trinix AB erbjuder sig att sponsra server-utrymmet.

Nu kommer följande att ske. Superkadavret kommer att bli en öppen community för humorskapare/humordiggare vars innehåll som standard kommer licensieras som "Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Sweden License". De tidigare skämteckningarna kommer att ligga som ett paket man kan ladda hem och en bild i veckan kommer pryda webbplatsen på samma sätt som "Veckans Kadavro" gör på LP. Det kommer funka på samma sätt som det tidigare gjorde på LP, med en bild som skrivs över var vecka. Den som vill Bläddra kan tanka hem arkivet.

Då inspirationen strömmar till lite för starkt kommer nya teckningar av att publiceras på superkadavret och paketet uppdateras. Tanken är att medlemmarna även skall kunna bidra med teckningar, förädla sina talanger och marknadsföra sig. Denna satsning är menad att placera Superkadavret före Skrattnet, och vad allt dessa så kallade humorportaler kallar sig, i Sveriges humortop.

Dock måste domännamnet finansieras och detta försöker Kim göra nu genom att man nu kan köpa originalen till teckningarna ( även "Veckans Kadavro") för 40kr + porto. Förhoppningsvis kommer man även få råd med en liten google-annons.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Stora män talar om sig själva i tredje person. Jag har flera gånger väntat på att JB skall börja göra det också! Smile


marwals bild

Här är ett litet bidrag från mig.

jonasbjorks bild

Fact: Du är större än jag.
--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tux-svens bild

Nu börjar det närma sig M$-nivå på riktigt... Smile
Är detta själva kvalitetsbeskrivningen på säkerhetsnivån i M$ ???

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

mauths bild

Kim Johansson är större än mig menar du väl?
Hör det inte till god ton att om nu Kim Johansson pratar om sig själv i tredje person bör man svara med att omnämna Kim Johansson i tredje person.
Håller han inte med, han Kim Johansson?

-
Eller som Yoda säger: "Use the Yast, my young padawan"

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

marwals bild

He-he... kanske det. Tänkte mest på att Linux är inte intresserad av M$:s tankemödor utan mest försöker undvika dom (däremot börjar Microsoft mer och mer implementera *nix-idéer).

Borde ha lagt till ett "HANDS OFF!!" och stavat intellectual med ett l.

kimjohanssons bild

Orsaken till tredjepersons perspektivet är att jag knåpade ihop texten som en pressrelease som ju skall vara skriven så att ingen förvirring uppstår i det läge någon bara trycker den rakt av.

Skall det vara "jag" eller "mig" i Jonas mening? Han är större än vad jag är, där är kanske svaret.mauths bild

När jag gick i grund-skolan och vi skulle märka böcker med våra namn var det en kille som skrev "Min" på boken och sedan strök han över det och skrev"Jags" istället.
Såvitt jag kommer ihåg klurade vi aldrig ut vilken svenska-regel han bröt mot. Jag är dock säker på att nåt knas var det.

-
Eller som Yoda säger: "Use the Yast, my young padawan"

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

jonasbjorks bild

Det är ju en helt annan sak. Min bok, mitt liv, mina inlägg på LP.. Jag är jag, men Kim är större än jag.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .