Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Screentan öppnar BASH forum

I avsaknad av aktiva och levande forum som inriktar sig på skalprogrammering i Bourne Again Shell (BASH), tar nu screentan.org initiativet. BASH har länge nog behandlats styvmoderligt och som ett språk där man gör "snabba, fula hack". 
Sanningen är att BASH erbjuder programmerare nästan allt de är vana vid från andra språk förutom kanske objektorientering (men de som vill ägna sig åt det får löpa efter egen kompass (pun intended) ). 
Sammantaget med det *nix-system BASH interagerar med, är det förmodligen MER avancerat än att sitta och kasta upp gråa fönster med Java Swing; fokusera på ETT enda protokoll som PHP eller göra lite av varje i ful kod som Perl. 
Välkommen att registrera er som medlemmar på http://www.screentan.org och bidra till spridandet av BASH som ett verkligt och kraftfullt programmeringsspråk.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gustavnilssons bild

Varför inte använda LP's BASH-forum istället?

http://www.linuxportalen.se/forum/83

marwals bild

Jag förstår din tanke att ha Linuxsverige cirklande kring ett nav. Min invändning är att jag inte bestämt mig för om LP är det navet.

lundatoks bild

Vilket screentan är?

--
MöLUG
Distribuerat författarskap

mikaeljs bild

Bara för någon har gjort nåt tidigare så betyder inte det att man inte kan göra något liknande själv. Någon kommer ofta vara före när det gäller det mesta och skall man skita i att göra det man har intresse för, bara för någon annan gjort det tidigare så blir det i slutänden väldigt tråkigt.
-
Jag ser gärna att det skapas fler linuxsiter, fler forum. Att det skrivs fler dokument (även om det redan finns flera i olika former), m.m. Smile

gustavnilssons bild

Ser tyvärr ofta att folk försöker skapa egna projekt(projekt kan vara Wikis, Applikationer, Sajter, mm). Vi lever i ett fritt land, ingen kan hindra någon något. Dock anser jag att innan man startar ett eget projekt skall man ställa sig två frågor:

1. Gör jag detta i utbildningssyfte, eller har jag något intresse av att få användare?
Om svaret är utbildningssyfte, är anser jag att det är kanonbra att starta ett eget projekt. Även om några säkert kommer säga varför uppfinna hjulet på nytt om ens projekt t.ex. handlar om att koda ett forum. Kompetens är bra, och kompetens fås ibland den hårda vägen. Om man dock har större intresse i projektet än utbildningssyfte, tycker jag man skall fråga sig fråga 2.

2. Gör jag något i mitt projekt som något annat projekt A saknar?
Till och börja med skall man då ta reda på varför projekt A saknar det. Är det just bara att de inte har tänkt på det, eller är det ett beslut som projektledningen i projekt A har tagit. Om dina ideer kan hjälpa Projekt A, anser jag att du skall göra det. Det är så vi får en bättre Linux-värld. Om ditt projekt däremot motsätter beslut i Projekt A, anser jag att det är helt okej att ta sig "FreeSoftware-friheten" och forka.

marwals bild

Nej... det tror jag inte. Det är en sida där jag ägnar mig åt att sprida information och lite kunskap om ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Din fråga antyder att du tycker att jag på något sätt ägnar mig åt illojal konkurrens. Där håller jag i så fall inte med dig.

mikaeljs bild

Det finns ju massor av orsaker till att man skall kunna starta ett eget projekt.
-
1. Man vill som du säger, göra det i utbildningssyfte.
2. Man saknar funktioner etc och har märkt att "ledaren" inte lyssnar på förbättringar. Något jag märkt av i en del projekt. Jag har sett folk som driver projekt som tror så hårt på sina egna idéer att dom knappt lyssnar på andra människor. Även om det kommer individer som har idéer som kan förbättra projektet.
3. Man vill ha ett "CV" som inte någon annan är delaktig i.
Plus en hel del annat.
-
Kollar jag bland mina favoriter i webbläsaren så är det fler projekt som drivs av individer än av större grupper. Jag har alltså hittat fler bra sidor bland dessa individuellt skapade wikis osv än vad jag hittat liknande som drivs av större grupper. Alien Wiki är ett exempel på hur jag vill att saker skall vara.
-
Jag kommer fortsätta att stödja dom små projekten då dom oftast är mer intressanta och mer givande.
-
(det finns massvis med projekt världen över, men det är väldigt få som är riktigt bra, så det finns utrymme för fler projekt)

lundatoks bild

Lägg inga ord i min mun, snälla.

--
MöLUG
Distribuerat författarskap

sol77s bild

Har du en länk till Alien Wiki? Blev nyfiken men hittade inget bra om det.

marwals bild

Varför kommer du bara med tykna kommentarer? Vad jag vet har jag inte gjort dig något.

mikaeljs bild

kimjohanssons bild

Lugn Marwal...
Jag läser inte in något i tokens första kommentar som antyder att han skulle tycka att du skulle ägna dig åt illojal konkurrens. Så i mina ögon blir hans kommentar om att inte lägga ord i munnen på honom, ganska naturlig.
Nog för att Token kan vara rätt störig, men i det här fallet bör vi ägna OSS några minuter åt tankar så som "Make Linux, not war".lundatoks bild

"Bara tykna kommentarer"? Kommer du att bemöta dina forumbesökare på samma välkomnade sätt?

--
MöLUG
Distribuerat författarskap

sol77s bild

Danke.

Alien Bob är duktig och skriver saker bra.

marwals bild

Jag ber om ursäkt om jag retat upp dig. Jag tog i alla fall illa upp av några av dina kommentarer. När dhu skrev "Vilket screentan är?", lät det för mig som en ganska hånfull kommentar snarare än en fråga. Kanske du inte menade det så men ditt sätt att skriva korta små bitigheter utan att någonsin utveckla vad du menar, lämnar till läsaren att försöka tolka.
 
Jag har stött på fenomenet förut. Användare som kritiserar utan att egentligen säga rakt ut vad de menar. Går man i polemik eller föreslår en tolkning är den alltid fel och skibenten gömmer sig på det sättet bakom sin ordknapphet och tvetydiga kommentarer.
 
Vill du ha en diskussion med mig föreslår jag att du formulerar en fråga istället för att formulera löpsedlar. Jag svarar gärna på allt du undrar. Jag är också villig att ompröva min syn på saker om jag får höra bra argument.

mikaeljs bild

Jo, Alien Bob har hjälpt mig i flera komplicerade situationer genom att ha sin wiki Smile

lundatoks bild

Jag är helt ointresserad att gå i någon slags "polemik" med dig. Jag har heller inga frågor att ställa till dig. Att bli kallad fegis, hånfull, tvetydig och bitsk helt oförskyllt är lite svårt att svälja.

Vart får du allt ifrån?

--
MöLUG
Distribuerat författarskap