Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Johan Berg ny VD för op5

Johan Berg, till nyligen VD för det börsnoterade spelbolaget Boss Media, blir ny VD för det svenska mjukvarubolaget op5. op5 tillhandahåller programvara, baserad på öppen källkod, för kontroll och övervakning av IT-system och nätverk. Vidareutvecklad mjukvara baserad på öppen källkod är ett branschsegment som växer snabbt världen över.

Johan Berg tillträder sin post som verkställande direktör för op5 i augusti. Som VD får han det övergripande ansvaret för hela verksamheten för op5. op5 har 200 kunder och 20 medarbetare vid kontor i Stockholm och Göteborg. op5:s produkter hjälper företag att bättre kontrollera och mäta sina IT-system samt öka driftsäkerhet och kvalitet i desamma.

- Vi levererar samma värde som våra största konkurrenter men till en tiondel av kostnaden. De 200 företag och organisationer som redan valt op5 har insett att de leverantörsberoende lösningarna över tiden blir mycket dyra. Vårt mål är att inom ett år vara ledande i Sverige samtidigt som vi etablerar oss i våra närmaste grannländer", säger Johan Berg och fortsätter, - lösningar baserad på öppen källkod kan, tack vare den unika utvecklingsmodellen levereras med överlägsen kvalitet och till en mycket låg kostnad.