Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LFS-EXTON LiveCD - Linux From Scratch

LFS-EXTON LiveCD är nu klar för gratis nerladdning från LINUX.EXTON.NET. Skivan innehåller alla verktyg och manualer du behöver för att kunna skapa din egen linuxdistribution enligt metoden "Linux From Scratch". Som skrivbordshanterare används Xfce (istället för KDE eller Gnome). Kernel: 2.6.16. Jag har uppgraderat Xfce från version 4.2 till 4.4.1 (senaste version), uppgraderat programmeringsspråket Perl till version 5.8.8, lagt till programmeringsspråket Python i version 2.5.1 (senaste) samt förbättrat systemets stöd för svenska språket. Dessutom har jag lagt till programmen Firefox 2.0.4, Gimp 2.2.15, Xarchive, Madwifi och Ndiswrapper. Webbläsaren Seamonkey - som är "standardwebbläsare" i originalsystemet - har en benägenhet att krascha (har det visat sig). Madwifi och Ndiswrapper förbättrar (kraftigt) stödet för trådlös körning.

En av fördelarna med att använda denna skiva vid byggandet av "Linux From Scratch" är att du inte behöver en fungerande internetuppkoppling. (Allt finns på skivan). Annars autokonfigurereras normalt din vanliga trådbundna internetuppkoppling. Med hjälp av Madwifi och Ndiswrapper har du goda möjligheter att få igång din trådlösa uppkoppling.

Du kan alternativt också köra systemet på en dator med 64-bit processor.

Systemet k a n installeras till hårddisk. Läs instruktion härom på linux.exton.net.

Klicka HÄR om du vill se hur LFS-EXTONS skrivbord ser ut. Läs mera HÄR.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

putte30s bild

Precis vad jag har letat efter Smile. Snyggt jobbat!

polters bild

kan man prova detta i virtuell maskin eller blir det för tungt?
Hur som helst verkar det riktigt bra, så bra jobbat exton. Det har varit en del diskussioner kring dig och en del hårda ord har slungats från båda hållen, men du gör ett bra jobb, och jag ska testa denna.
Tack!

FoHs bild

Är nog inte att rekommendera att köra i en VM, med tanke på all kompilering.

abergmans bild

om du kör i qemu och kquemu så kan du få nästintill 0 i prestanda förlust. Så kompileringen bör inte ta så sjukt lång tid.