Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Intervju med Cannonicals Mark Shuttleworth om Ubuntu på Dell m m

Den sydafrikanska tidningen Financial Mail har gjort en intervju med Mark Shuttleworth om företaget Canonical, Dells initiativ att leverera Linux, patent vs mjukvarpatent, skojeriet som Novell har nyligen råkat ut för, Ubuntus allmänt spridd och utveckling, varför namnet Ubuntu valdes, uppföljning från Thawte-salget, patent-troll och mycket annat.

Inspelningen är ungefär 30 minutter.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

Rätt lustig anaolgi Mark drog med beskyddarverksamheten och att en sådan deal i andra sammanghang skulle vara olaglig Smile

Säga vad man vill men Mark verkar kunna det där med diplomati... Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

nesnomiss bild

Hmm.. lyssnade på intervjun, men missade nånstans var 'skojeriet som novell råkade ut för nyligen'... är lite nyfiken, vad var det för skojeri?

turbokapitalists bild

Ekonomiska regler och internationella handelsavtal gäller även s k IT. Om man samtycker inte undantag för enskilda företag eller politiska rörelser så kan kan fråga om det är olaglig även i detta sammanhang.