Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hack Week

Novell har denna vecka en intern Hack Week som pågår från den 25:e till 29:e juni. Under veckan kommer hela Novells linuxutvecklingsteam som består av hundratals utvecklare att sitta och jobba med Linux eller open source-projekt som de gillar. Utvecklarna jobbar ensamma eller i grupper med befintliga öppna projekt eller med egna ideer. Det finns ingen som säger åt dem vad de skall göra, utan allt sker på utvecklarens egna villkor.

Trots att Hack Week är en intern Novell-händelse, har de valt att publicera allt publikt på idea.opensuse.org . Alla ideer och vad de kodar på finns dokumenterat där, tillsammans med videoklipp på utvecklarna som berättar vad de jobbar med. I huvudsak är det utvecklare från Peking, Bangalor, Prag, Nurnberg, Boston, Provo och Portland som finns representerade.

Under veckan kommer de använda #opensuse-hackweek på IRC-nätverket irc.freenode.net för diskussioner kring händelsen.

Läs mer om projekten och se videoklipp med folket som programmerar på idea.opensuse.org .

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sundmarks bild

Niklas Andersson på IDG har besökt utvecklarna i Nürnberg och tagit bilder och skrivit om evenemanget.
--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark