Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Smolt även till OpenSuse

Nu finns även Fedoras program Smolt till OpenSuse. Smolt är ett program som samlar in information om datorn, som tex vilken hårdvara man kör och annan statistik som kan vara bra att veta om linuxanvändaren. Just nu är det över 55000 användare som har bidragit med information till smolt.

Mer information:
Roland Wolters blogg
Statisik (devices funkar inte just nu)
Hur man installerar till OpenSuse

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Funktionaliteten finns redan i SUSE, suse_register . Den körs vid installationen och frågar om du vill skicka upp din hårdvaruprofil.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

turbokapitalists bild

Det är bra att det ösas väldig många Suse och OpenSuse artiklar här. Det verkar vara min enda källa till nyheter om distron. Själv har inte använt sedan länge fast gillar att följa den.

Ett par frågor om distron:

  1. Vad är relationen mellan OpenSuse och Suse / Novell? Jag tänker på en stam som de andra produkent växer ur.
  2. Vilka förebyggande åtgärder har tagits att försäkra att OpenSuse kan förtsätta oavsett vad sker med Novell eller Suse? Jag tänker skärskilt om en OpenSuse-motsvar till KDE Free Qt Foundation som gör att Qt (och därmed KDE) förtsätter oavsett vad sker mot Trolltech.

jonasbjorks bild

1. openSUSE är ett community-drivet projekt som sponsras av Novell. Jämför Red Hat - Fedora. openSUSE är till för att testa ny teknik/programvara som sedan införs i Novells SUSE Linux Enterprise (Desktop/Server) versioner.
-
2. All källkod till openSUSE finns speglad på flera servrar runt om i världen, inklusive servrar som inte ägs/driftas av Novell. Vad som kommer hända om Novell går under/lägger av kan nog ingen svara på. För mig är det helt otänktbart att Novell skulle lägga ner sin verksamhet.. Men saker kan förändras. Personligen kör jag på med SUSE tills den dag jag tycker de gör Linux illa, eller utvecklingen upphör. Den dagen ser jag mig om efter en annan dist, men idag är det SUSE som gäller för mig. Jag gillar SUSE Smile

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .