Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Toshiba kan komma att börja sälja bärbara Ubuntu datorer.

Enligt en artikel i den Italienska online tidningen Il Sole verkar det nu som om Toshiba överväger att följa i Dells fotspår.
De tänker erbjuda Ubuntu förinstallerat på sina Tecra, Satelite, Qosmio och Portage modeller.

Luigi Cattano, försäljningschef för Toshiba i Italien är fullt medveten om att andra stora tillverkare som HP och Acer äger mer än halva den italienska marknaden för bärbara Windows datorer och att den enda chansen för Toshiba att öka sin marknadandel är att erbjuda Linux förinstallerat som ett alternativ.
För att detta skall bli en succé inom små och medelstora företag måste Toshiba sälja datorer i prisklassen 500 Euro och för att man ska kunna åstadkomma detta, skulle ett Linux baserat Operativsystem vara väldigt viktigt.
”inom Företaget pratas det seriöst om detta, och vi utvärderar denna fråga [...] Det är en potentiell marknad som vi absolut inte vill stänga dörren för” - sade Luigi Cattano

källa: http://news.softpedia.com/news/Toshiba-Could-Also-Ship-Ubuntu-On-Their-N...