Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vad ska man ha skrivbordseffekter till?

Nu kan du lyssna till ett nytt program från LPR. Vi pratar om skrivbordseffekter och vad ska kan kan ha dem till. Det är bara att gå in på http://radio.linuxportalen.se/ för att laddaner programmet. Mycket nöje.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sol77s bild

Jo, gärna lite mer påläst innan ni kör igång som nesnomis påpekade.
Men det var väldigt trevligt att lyssna på och det fick mig att tänka till vad gäller design och användarvänlighet.

hellstroms bild

kul att se att det kommer ut nya program
jobba pa grabbar
_____________________________
du älskar frihet mer än guld,
för frihet följer ära

_____________________________

frihet är att kunna göra det du vill

nesnomiss bild

Klart kul med svensk linux radio!... Men, lite bättre förarbete hade inte varit fel!... Smile ...

Beryl utvecklas inte längre! Har gått tillbaks till en composit fönsterhanterare igen (Compiz) som i fortsättningen utvecklas av Beryl och compiz utvecklare (skaparen heter förresten David Reveman).

Däremot finns det en community variant med utveckling av plugins till Compiz (Compiz-fusion) som består av allt lull-lull beryl hade (och mer) portat till compiz.

Här lite länkar med all info som behövs för att få rätt på fakta... Wink

Kristians bild

Ett gäng glada pojkar i vänskaplig diskussion Smile Mycket trevlig lyssning! Jag testade precis compiz fusion och det verkar ha det mesta som beryl har. Tyvärr fick jag inte kuben att fungera (kunde inte "dra mig ut" och titta på den eller ens byta skrivbord med tangentbordet), inte heller ville exposé ge med sig. Allt har funkat perfekt i beryl förut.

Det fanns dock en ny rolig effekt som gör att man kan sätta eld på delar av skrivbordet med muspekaren Laughing out loud

Att jag inte kört beryl till vardags har berott på att det buggar sig om man har många fönster uppe. Plötsligt blir alla nyskapade fönster svarta och plötsligt kan man inte fokusera andra fönster än sitt eget. Jag hoppades det här problemet skulle vara borta i fusion, men ack tyvärr. Något fokusfel har jag inte märkt men "svärtan" kommer efter sådär 10 öppnade fönster (gäller firefox). Jag kör med tabbar men jag vill att det SKA gå att ha så många fönster uppe.

Så det blir metacity som vanligt Smile

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

polters bild

Trevligt, lyssnade för en stund sen och ja.. bra som vanligt. Smile