Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

2.6.22 ute.

2.6.22 släpptes härom dagen och därmed har kärnan bla begåvats med en ny förbättrad stack för trådlöst nätverk. Som vanligt kan man läsa om alla uppdateringar på kernelnewbies http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_22

Linus var väldigt nära att ta med Con Kolivas omarbetade cpu-schemaläggare (Staircase Deadline aka SD), för förbättrad interaktivitet i 2.6.22, men ändrade sig i sista sekund pga tveksamheter i stabiliteten under vissa belastningssammanhang. Istället pekar nu allt på att en konkurrerande lösning (Completely Fair Schedueler aka CFS), som ganska nyligen knåpades ihop av Ingo Molnar kommer att läggas in i kommande 2.6.23. I samband med detta har Con Kolivas som under flera år jobbat med att förbättrad interaktivitet meddelat att han slutar som utvecklare av linuxkärnan pga att han själv inte fått sina bidrag accepterade.

Detta (CFS) innebär är en stor förändring av kärnan som förhoppningsvis kommer att förbättra bla multitasking och multimediauppspelning i linux. Vi får hoppas att denna övergång sker smärtfritt och blir ordentligt debuggad innan den kommer in i stabila 2.6.23.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tappes bild

Och där var 2.6.22.1 ute. Smile

joels bild

tycker synd om Con Kolivas Sad

Arch och ubuntu linux is the thing

margus bild

Ja, det är lite synd att han lägger av. Hans patchar har varit väldigt uppskattade av många. Lite roligt också att en kille som dagtid jobbar som narkosläkare och utan utbildning programmering/datavetenskap hade möjlighet att utveckla kärnan på en sån avancerad nivå.