Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem att skicka mail (sendmail)

Utvecklar en webb tjänst med hjälp av PHP och skulle behöva avända functionen mail(). Problemet är att det verkar som om Sendmail inte kan skicka iväg mailet av någon orsak.

Från mail loggen får jag:
Jul 12 14:24:13 server sendmail[27208]: l6CBODD0027208: to=namn@server.com, ctladdr=daemon (1/1), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30127, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=4.0.0, stat=Deferred: Connection refused by [127.0.0.1]

Hur skall jag gå tillväga för att lösa problemet?
Servern kan nog ta emot mail.

Ubuntu Server 7.04
Sendmail 8.13.8

/Gubi

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Hm... Var är servern som du jobbar med?

Eftersom felmedelandet ser ut som det gör antar jag att det inte är så att du försöker skicka mail från en smtp-server hemma över t ex telias adsl-anslutning, då de stoppar sådana försök...

Samma sak gäller en massa andra leverantörers nät.

Hur som helst, så skulle inte det ge felmeddelandet att man inte kan ansluta till hem ljuva hem.staukis bild

Det används olika protokoll för att skicka och ta emot mail. Du kan testa med något annat program om mailservern fungerar.

gubis bild

Mail servern kan ta emot mail men inte skicka. Vad för program skall jag testa med? Testade med mail från kommando raden, men samma problem. Mail använder väl mailservern, Sendmail?
Det vore nog bra om jag fick Sendmail att skicka mail.

/Gubi

gubis bild

Jo ISP:n filtrerar 25:an. För att ta emot mail låter jag Sendmail också lyssna på en annan port och DNS Made Easy reflekterar till den porten.
Jag har försökt att konfigurera sendmail så att den skickar via ISP:ns SMTP server med define(`SMART_HOST',`smtp.local.isp') i sendmail.mc. Det hjälper dock inte, dessutom skickas mailet från localhost till localhost och tidigare med Slackware har det inte varit någo problem. Kanke något jag borde ändra i /etc/mail/access ?
/Gubi

jonasbjorks bild

Antagligen har du inte gett tillåtelse för 127.0.0.1 att skicka (relay) post genom din server. Själv kör jag Postfix och där finns mynetworks som man sätter till de adresser som skall få skicka mail genom servern..

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

staukis bild

Valfri mail klient. Jag brukar använda sendEmail. Det verkar som det är något fel på serverns inställningar. Du kan också kolla med nmap om rätt portar är öppna.

gubis bild

I /etc/mail/access har jag:
Connect:localhost RELAY
GreetPause:localhost 0
ClientRate:localhost 0
ClientConn:localhost 0
Connect:127 RELAY
GreetPause:127 0
ClientRate:127 0
ClientConn:127 0
Något fel här? Det är alltså grundinställningarna i Ubunu. I slutet av filen fins raderna:
Connect:0 REJECT
Connect:169.254 REJECT
Connect:192.0.2 REJECT
Connect:224 REJECT
Connect:255 REJECT
Påverkar Connect:0 REJECT på något vis?
Hur är det med filen "relay-domains"? Borde en sådan fil existera? I ubuntus sendmail fins ingen sådan.
/Gubi