Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: I faderns, sonens och den helige andens namn..

Måndag, två dagar efter bröllopet. Han sade Ja, hon sade Ja . Allt gick bra. Nu är min barndomskompis mer man än jag Sad

Efter bröllopet var det fika, mat och alkohol. En del drack mer än andra, jag var en av dem som inte drack mycket. Jag ängnade mig åt att mingla runt och prata med alla som var där. Folk jag aldrig träffat och folk jag aldrig lär träffa igen i mitt liv. Någon jag pratade med sa "Jag känner igen dig". Aha, kul. Kanske vi träffades när jag fortfarande bodde i Västerås? Nej, så var det inte. Han hade sett mig på ett Playstationforum där jag hade skrivit om hur bra Linux är.. Vilket forum och när jag skrivit detta mindes han inte och jag minns inte ens att jag varit på något playstation-forum Wink. Internet är bra litet Smile

Många yngre killar jag var fascinerade av att jag drivit ett företag sedan 2003 som jobbar med något som är "gratis". Någon hade testat Linux (Ubuntu) och fick det inte att fungera så han hade gett upp. Linuxportalen.se var ett ord jag sade många gånger under kvällen.

Ibland känns det som att det är rätt många som känner mig, som vet vem jag är. Men jag känner knappt någon Sad. En kompis sade en gång för länge sedan "Alla känner apan, apan känner ingen". Kanske är jag apan?

Hur går det med Linuxportalenutvecklingen medan jag är borta? Det står still, jag sitter inte med datorn mycket alls. Läser mina mail och kollar LP lite då och då bara. LP går att läsa i Opera Mini på min mobiltelefon (SE K610i), men den vänstra kolumnen är lite jobbig då den hela tiden kommer först. Tror jag skall ordna en enklare sida för mobiltelefoner i nästa version. Även om det inte är något jag (eller någon annan) kommer använda dagligen, är det mycket bra den dagen man vill komma åt sidan med mobilen. Enbart text och de enklaste funktionerna, så man kan följa nyheterna och bloggarna iaf. Det är nu när jag är ifrån LP jag inser hur mycket sidan betyder för mig. Och hur beroende jag är av att följa alla trådar som skrivs.

Solen skiner här uppe i Västerås och vi är ute mycket. Igår kväll var jag ute och gick med stavar som jag fått av min svärmor som tycker att jag borde börja röra på mig mer.. Så 2.5km på Björnön tillsammans med min flickvän... Helt slut. Konditionen är inte vad den har varit. Att gå med stavar är betydligt mer ansträngande än att "bara gå".

Ha det gott linuxvänner, var ni än är.