Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

The Ingres User Day 2007, Stockholm den 4 september

Vill du veta mer om databasen Ingres? Det är nu tre år sedan Ingres blev Open Source och ett och ett halvt år sen Ingres Corporation bildades. Den 4:e september arrangeras årets användarkonferens i Stockholm. Konferensen är ett samarbete mellan Ingres Användarförening, Ingres Corporation och TietoEnator Digital Innovations AB. Konferensen riktar sig i första hand till utvecklare och databasadministratörer. Fullständigt program och mer information finns på www.tietoenator.com/ingresuserday.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

turbokapitalists bild

Intressant. Men en infödd cyniker kan mistänka flera anledningar att T-E plötsligt gör buller.

En konferens där Oracle, MySQL, Postgresql, och Ingres delar scenan kan vara intressant.

gabrimags bild

Den del av TietoEnator som arbetar med Ingres har gjort det i mer än 15 år och det finns inget plötsligt i det. En annan sak är att det varit tämligen tyst om det i många år och det är ju bara i och med (åter)bildandet av Ingres Corp som Ingres börjar röra på sig.

Jag håller med om att det vore intressant med en konferens typ den du beskriver.
Magnus Gabrielson, TietoEnator Digital Innovations AB.

turbokapitalists bild

Det var bra nyheter att Ingres Corp börjar att röra på sig. Om det är möjligt att förslå en konferens där Oracle, MySQL, Postgresql, och Ingres delar scenan. Andra, t ex IBMs DB2, kunde vara med. Det vore intressant att få samtliga grupper tjuta om sina fördelar. Tyvärr måste MS och sitt MSQL utestängas för att inte "skita ner" tekniska samtal med sin politik. Att allt sker på teknisk nivå förutsätter att MS-rörelsen blir inte med.

Fast T-E är stort blir det möjligt att häva DCOM med andra engångsteknik och så trolla fram ökad stöd för flerplatforms teknik? T ex Qt, GTK+, eller wxWidgets. Även goda gamla VT220- eller TN3270- tjänster uppfyller kraven. Inte alla direktörer luras och blidkas av lite teknobabbel. Tio år är ett långt strek att lyssna samma påhit.