Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Trött på tjatet om gratis programvara?

En artikel på IDG.se ger fler argument för öppen programvara:
http://www.idg.se/2.1085/1.114951

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

turbokapitalists bild

Asterisk var ett lysande exempel av de snabba stora framstegen möjliga med en sådan utvecklingsmodel. För bara några år sedan var det inte så mycket att tala om för. Men de s k »kommersiella« PBX var inte bara både dyra och dåliga de tillhörande företagen var tröga och motvilliga att avklara fel och önskad funktionalitet.

Under tiden har Asterisk vuxit. Många slår ihop sina pengar och köper utveckling till bestämda funktioner och aktiviteter. Nu finns även en hel industri kring utveckling, installation, anpassning och drift. Trivs man inte längre med en leveratör så byter man till en annan. Eller plocka russinerna - ta en som är duktig med utveckling och en annan till drift.

Goda gamla Apache är ju så pass självklart att det är inte längre ett så bra exempel. Apache finns överallt - åtminstone bland de som sätter tekniska krav framför politisk skyltning. Men i webbserver området är det nu värd att titta närmare på Lighttpd som upplever blixt tillväxt och utveckling.