Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Varför kör folk microsofts internet explorer

Varför kör folk microsofts internet explorer när dom kan köra en bättre webläsare.
Den frågan har jag ställt mig många gånger.
Till en början förstod jag inte varför folk körde ie.
Men dom senaste åren så har man sett det klart och tydligt.
Vissa företag köper in en enkel* lösning från ett stort och känt företag som microsoft (t.ex. asp, aspx osv).
Websidan fungerar bra i ie men ser hemsk ut och fungerar inte alls fullt ut i andra webläsare.

Ett bra exempel var för ett par veckor sedan så fungerade det inte att klicka på något på sf.se hemsida om man hade firefox, opera osv.

För andra så har dom börjat köra webläsaren via att microsoft byggde in den i operativet som dom hade.

En positiv trend på sista tiden är att man har sett att fler europer börjar köra firefox eller opera. Många websiter har lagt ner lite extra tid på att få websiten kompatibel med fler browsrar.

Minns för ca 1 år sedan så beställde jag bredband på comhems hemsida. Fungerade inte att göra beställningen på mina burkar hemma eftersom jag antingen körde linux eller någon bsd varian på dem.
Jag blev tvungen att beställa mitt bredband från jobbet.

Ett par månader senare så fungerade det utan problem att beställa internet åt en släkting från en annan webläsare än explorer.

*= Enkel i företagets perspektiv.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bittins bild

haha folk brukar köra Firefox på USB minne i min skola dom som inte har macar men på mac gnäller alla på Safari så nu får vi köra USB applikationer för Rektorn orkade inte med allt gnäll Wink

hanumizzles bild

Jag tror att folk kör IE på grund av enkel okunnighet. Det betyder inte att de är dum, bara att de känner inga val annat. Likaså brukade jag skriva program på QBASIC innan jag hittade på något bättre. Smile

Hur som helst är IE en **faslig** webläsare. Leading cause of spyware/adware infections in my experience.

--
Hit kommer
Fimbulsommar

 
--
Svenska är inte mitt modersmål. Rätta mina många skrivfel, snälla, oavsett hur små de är.

mindlights bild

Det är rätt roligt att hobbyanalytiker (det är vi alla på ett eller annat sätt, så det var inte med nedlåtande ton jag skrev det där) konstant snöar in på klienten IE när de frågar sig varför folk använder IE för att surfa.

Ingen som tänker på andra sidan.
Webservern.
Ramverket bakom.

S_Warlock, du är lite på rätt spår när du tar upp företag och att de väljer IE men halkar lite snett i din förklaring.
"Vissa företag köper in en enkel* lösning..."
'Enkel' som i 'kostnadseffektiv' som i 'vi-sparar-och-tjänar-mer-på-att-använda-denna-produkten'.
Anledningen till att många företag väljer IE som browser är för att den inte är ett fristående program i systemet. Det hela handlar om interaktion mellan klient och server.
Och få saker passar så bra ihop med Microsofts server som Microsofts klient.
En hel del kunder kör t ex SharePoint. Du vill inte köra SharePoint i Firefoxen. Det blir väldigt platt då.

Alla garvade åt Microsoft när de släppte möjligheten att länka in en Accessdatabas i IISen.
Men se... de såg ett behov. Ett STORT behov... och det är det de är riktigt duktiga på.
Utvecklarsidan.
.Net kom inte bara till för att Java höll på att bli världsledande etc etc utan för att Microsoft hade sina utvecklare i ett järngrepp och tänkte behålla det.
Jag vet många Javakodare som lämnat Java till förmån för .Net men ingen som lämnat .Net till förmån för Java.
Jag hoppas det blir så nu när Java är Open Source men jag är inte bergsäker på att så kommer ske.

Alltså. Är det skitenkelt att koda webbappar så satsar företaget på den utvecklingsmiljön. Kräver deras webbappar en viss klient så kör de och deras kunder den.

Alla ser Netscape som förlorare som sänktes p g a att Microsoft skickade med IE gratis till Windows men få tänker på Netscapes enterpriseprodukter, LDAP-servers som SUN köpte upp och fick buggfixa rejält och deras struliga webserver.
Netscapes produkter var buggiga och jag kommer ihåg än idag när jag svor över att de droppade Navigator till förmån för Communicator som skulle klara webdesign, browsing, mail och news. Bloatware.
...och buggigt som fan.
Men när Netscape var styva i korken över att de härskade över WWW så smidde som sagt Microsoft planer.
Jag saknar verkligen inte Netscape. Jag har däremot, fram tills Firefox, saknat ett alternativ till IE.

Så vi kan sitta här och kräkas över säkerhetsriskerna med ActiveX m m men faktum är att en hel del av Microsofts webstrategier har underlättat för mig (kanske er också?) och fört utvecklingen framåt.
Om du har ett företag och kan tjäna 100kr per anställd och dator på att t ex minska internsupporten på er hemmaknackade applikation genom att välja IIS, IE och .Net så tror jag även du väljer Microsofts produkter... förutsatt att du är affärsman och inte religiös idealist.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

uffe_nordholms bild

Gemene man vet inte att det finns alternativ till IE. De vet att programet heter någonting med "internet" och då är det självklart att man använder det för att surfa. Ur Microsifts perspektiv var det oerhört smart att baka in IE i Windows, för man såg till att öka kunskapströskeln till konkurrenterna mycket.

Gemene man skiter i vad han använder för att surfa på nätet, och eftersom IE följer med så är det IE gemene man använder. Om han/hon skulel drabbas av virus pga säkerhetsluckor i IE så gnäller han/hon inte på IE utan på virusskyddet som inte fungerat.

Jag har en kompis som jag kan använda som exempel: han har en laptop hemma, med XP. Den fick jag inställd så det gick att surfa trådlöst med, och jag installerade brandvägg och Firefox åt honom. Jag visade också Firefox för honom, och påpekade att det är lika enkelt att använda Firefox som IE, men mycket säkrare.
Det gick ett några månader, och hans router slutade fungera. Han köpte ny och kopplade in. Inga fel så långt, men han kunde inte surfa trådlöst. Trådbundet fungerade dock. Alltså måste det vara fel på Firefox, som han avinstallerade helt, men det löste inte hans problem med att surfa trådlöst. Nästa gång jag var på besök ställde jag inte rätt SSID och vips var han ute trådlöst igen.

Min egen pappa är ett annat exempel: han har jobbat med datorer i cirka 25 år, men det var dock långt innan Windows. De sista 15 åren innan han pensionerades har han arbetat med annat, men alltid haft datorer hemma, för nytta och nöje. Jag kan inte få honom att sluta använda IE (och byta till Firefox), och hans motivering är "Jag är van med IE". Och nu pratar vi om en man som har försörjt sig som programerare på den tiden det inte fanns färdiga bibliotek med funktioner att anropa! Ville du sortera något fick du skriva funktionen själv.

Summa sumarum: gemene man är ett pucko som inte borde få använda teknik som är mer avancerad än sten och flinta. För de som tvivlar rekomenderar jag ett besök på www.clientcopia.com

lundatoks bild

1: För att folk inte vet bättre
2: För att man inte får

--
MöLUG
Distribuerat författarskap

jonasbjorks bild

Kanske för att IE fungerar för många människor? Den följer med i Windows och man klickar på ikonen för att kunna läsa Aftonbladet.se . Vad mer behöver de? En del vänner blir irriterade på pop-ups som kommer lite överallt med IE, då rekommenderar jag dem Firefox och de blir lyckliga. Att man kan ha pop-up killer i IE behöver man ju inte berätta.. Wink

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

På mitt sommarjobb (konsultföretag till en känd mobiltillverkare) är firefox installerat på samtliga datorer och ligger på skrivbordet som standard (vilket inte IE gör). Dock funkar inte vårt resultatssystem med Firefox då det förlitar sig på ActiveX.

Även om IE numera också har tabbar så är dessa gigantiska och känns mest irriterande. Firefox är platformsoberoende, har ett gigantiskt utbud av plugins, följer standarder och har flera smarta funktioner som tex. enkel utrensing av lagrad surfdata.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

mindlights bild

Så i en värld där IE aldrig existerat och du suttit med Firefox hade inte Malware funnits på miljoner datorer där ute (menar då som tagit sig in via webbläsaren) ?

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

cryingfreemans bild

Jag är också övertygad om att Sharepoint och liknande produkter är anledningen till att så många fortfarande kör Internet Explorer.
.
Har en polare som jobbar på ett företag som säljer en liknande tjänst som bygger på ActiveX-kontrollers och annat Microsoft-specifikt och de rekommenderar (ja nästan tvingar) sina kunder att köra IE för att få den funktionalitet som erbjuds.
.
Visserligen kan samma funktionalitet i princip fås med Ajax och andra JavaScript-funktioner i ett OSS-ramverk, men hur som helst, Sharepoint verkar vara en mycket kompetent produkt. Jag önskar att det kunde finnas något liknande till OSS-världen, men det är väl tyvärr så att man får skriva ihop det själv om man ska ha det. Det verkar ju inte vara alldeles för komplicerade beståndsdelar:
.
Ett versionshanteringssystem med WebDAV, bloggverktyg, e-post, wiki, kalenderfunktion, plugins i Firefox, addons till OpenOffice.org etc. Borde inte vara så svårt att utforma med OSS-verktygslådan.

_______________________________________

linuxnyheter.se

Kristians bild

Det mesta man kan åstadkomma med Java kan man göra i C# (och dessutom windowsspec. saker i den senare) och dess runtime finns i Windows Vista, det ger användaren mindre att installera och konfigurera. Extend and embrace brace precis som vanligt

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

marwals bild

Det är inte första gången jag läser dina hyllningar till Microsoft... men det är i alla fall sista.

Kristians bild

Firefox-pluggen adblock är det bästa sedan skivat bröd. Den tar inte bort ads out of the box men man kan filtrera bort bilder, iframes samt flash med hjälp av reguljära uttryck vilket är fruktansvärt kraftfullt.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

mindlights bild

Du är fast. Varje gång du ser ett inlägg med en grymt snygg astronaut kommer du läsa det.
Mest för att du stör dig som fan på det Smile

I vilket fall som helst. I mina umgängeskretsar är jag ansedd som att vara en Linuxtaliban.
...och det känns rätt meningslöst att blunda för konkurrenterna och samtidigt hylla Linux på ett Linuxforum.
Hyllandet av Linux sparar jag till IDGs forum.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mindlights bild

Säger inte att det är rätt. Säger bara att som kund är det bekvämt.
Precis som det varit bekvämt att bara köra IE i början av 2000-talet.

Sen att det slutligen straffade sig så hårt att det typ tog 5 år för Microsoft att släppa en ny version på IE visar ju på hur viktigt det är med konkurrens.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mindlights bild

Först vill jag att OpenSource Communityt samlar sig och gör en fungerande groupware-klient som MINST lika bra som Outlook.

Det är SKAM att det inte finns ett bra opensourcebaserat groupwaresystem.
Ja, jag säger system då det inte bara handlar om klienten utan mycket sker på serversidan.
...och tyvärr... hittar inget som har lika brett spektrum av funktionalitet som Exchange (och då ska vi inte ens snacka om Exchange 2008 där du måste vara ingenjör för att sätta upp det men där den sammalänkar mail och telefoni på ett skrämmande bra sätt).

Jag har länge funderat på varför ingen säger: OK! fine! CalDav och annat är bra men så länge Microsoft sitter med i arbetsgrupperna så kommer det dröja rejält innan vi får industristandarder på kommunikationsidan mellan server och klient... så nu jävlar gör vi en klient som snackar direkt med en mysql på port 3306 och i den databasen ligger varje användare i varsin tabell. Whatever. Lösningen behöver inte vara så svår att pressa fram. Det är frickin vanlig enkel synkinfo som ska flyga fram och tillbaka.
Så jävla mycket raketforskare sitter det inte på Microsofts utvecklingsavdelning så att de är de enda som kan få det att funka, väl?

Sharepoint är en skrämmande smidig produkt som är snyggt packeterad och presenterad... men om kunder fick välja mellan Outlook/Exchange och Sharepoint så hade de inte valt Sharepoint i första taget.

Så ge mig en fungerande server till Evolution eller skriv en ny klient med tillhörande server. I dont care. Företag kräver idag kalenderfunktionalitet som minimum.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mauths bild

Jag ser ingen hyllning till MS i mindlight's inlägg. Han beskriver världen som han ser den och hans inlägg är i mitt tycke läsvärda oavsett om man håller med honom eller inte.
mindlight har alltid bra argument för sina ståndpunkter.
-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

staukis bild

Han har en realistisk inställning till verkligheten. Jag ser i inga logiska brister i hans resonemang gör du? Världen är inte svartvitt, microsoft är ingen cancersvulst som måste bekämpas till varje pris, Bill Gates är djävulens. Microsoft är ett företag och Bill Gates är en mäniska dom kan göra bra och dåliga saker. Precis som Linus Thorvalds kan göra fel.

mauths bild

IBM är ju heta på OSS har vi tur kommer Lotus Notes på OSS.
Jag är förtjust i Lotus Notes som användare.
Vet du varför företagen inte använder det mer än Outlook?
Jobbar man med stora projekt är LN i min erfarenhet helt överlägset.
Dessutom finns ju Domino för linux.

-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

jonasbjorks bild

Evolution mot en GroupWise-server. Dock inte öppet och kanske inte ens i närheten av Exchange men iaf.. Wink Det går att köra på Linux.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

marwals bild

Mitt inlägg var onödigt och otrevligt. Tack för att du tog det så bra.

jonasbjorks bild

Det är Steve Ballmer som driver Microsoft idag. Se vilken okunskap ni far med Wink Btw, Windows Vista är den senaste versionen av Windows. Sedan Windows 98 har de släppt Millenium, 2000, XP, 2003 server och nu Vista..

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

Äsch, det är 2007. Jag kör så mycket "click and play" jag bara kan i Ubuntu

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

staukis bild

Har inte sagt att Bill Gates ledde microsoft men han är en symbol för microsoft och är mera känd än Ballmer därför nämde jag honom.

mindlights bild

"Vet du varför företagen inte använder det mer än Outlook?"

För att IBM verkligen suger appung på marknadsföring.
En gång i tiden så ÄGDE Notes groupwarevärlden.

Sen köpte IBM Lotus. Tongue

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mindlights bild

kan förstå irritationen över folk som försvarar MS i ur och skur... Mr Information på IDGs forum är en sån... fast det är inte alltid jag försvarar MS... bara på forum där diskussionen har en tendens att kantra över till att MS är djävulens redskap och ute efter att förslava mänskligheten... Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mindlights bild

Men då kan vi väl sopa Evolution helt då det inte finns på flera plattformar... och varför köra Evolution till Groupwise server när man kan köra Groupwiseklienten både på Linux och Windows mot Groupwiseservern.

Men irritationen var just att det fortfarande, år 2007, inte finns en BRA open source klient OCH server för Groupware...

Open Groupware ser okej ut men... ja... verkligheten är att det inte fungerar 110% ännu... men deras GroupDav som KDE har anammat verkar bli något... framöver.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

staukis bild

Jag använder proxyn bfilter. Mycket myckte bättre än adblock.

mauths bild

Jo, men Notes är fortfarande mycket bättre än Outlook för användaren.
Det jag undrade var hur det ser ut på den andra sidan, admin-sidan.

-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

mindlights bild

"Jo, men Notes är fortfarande mycket bättre än Outlook för användaren."

Eh... okej. På vilket sätt menar du?

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mauths bild

Det bästa är datasbaserna på arbetsytan. Där har man massa standarder och statusrapporter och allt sånt förutom adresslistor. Vi har ett flertal databaser för varje projekt och data baser som inte hör till projekten.
I övrigt är det mest en känsla av att allt är enklare att fixa särskilt gillar jag funktionenen att man ser hur de övriga är tillgängliga när man kallar till möten.
Stora företag med höga kvalitetskvrav och stora projekt har ofta Lotus Notes. Typ ABB

-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

mindlights bild

"Det bästa är datasbaserna på arbetsytan. Där har man massa standarder och statusrapporter och allt sånt förutom adresslistor."

Låter rätt obegripligt om man inte redan kör Lotus Notes.

"I övrigt är det mest en känsla av att allt är enklare att fixa särskilt gillar jag funktionenen att man ser hur de övriga är tillgängliga när man kallar till möten."

Ja, den funktionen har Outlook haft i typ 7-8 år... men okej. Var du imponerad bara Wink

"Stora företag med höga kvalitetskvrav och stora projekt har ofta Lotus Notes. Typ ABB"

Du får gärna fortsätta motivera den där sista biten.
Sist jag kollade på just det där körde de stora företagen Microsoft Project Server i kombination med Microsoft Office och Sharepoint.
Du vet, där du har versionshantering på alla dina dokument direkt i din ordbehandlare, ditt kalkylark eller ditt presentationsprogram.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mauths bild

"Låter rätt obegripligt om man inte redan kör Lotus Notes"
Jo, pedagogik är inte min starka sida.
Men alltså om man är indragen i tre-fyra projekt och dessa projekt har en si sådär tiotusen dokument var, ritningar, mjukvara, mötes protokoll, specar o.s.v. och några tusen ändrings beslut och tillhörande rapporter, allt uppdelat på ett gäng databaser, funkar upplägget med LN's databaser bättre än de implementationer av Outlook jag har sett.
Det blir mer överskådligt med LN's databaser. Man brukar lämna över en lastbil eller två med utskriven dokumentation till vissa kunder. Typ OKG(Oskarshamn).

"Ja, den funktionen har Outlook haft i typ 7-8 år"
Bilar har funnits i hundra år men det hindrar inte att jag är mer imponerad över en Ferrari än en Skoda. Även jag läser IDG ibland.

Funktionen har funnits länge men jag anser att den är bättre i LN.

Alla de gamla ASEA företagen använder LN, ABB, Westinhouse(gamla Atom) och Bombardier Transport(gamla traktion, tåg alltså).
Dessutom har jag för mig att OMX använde LN åtminstone sist jag var där och hälsade på.
Hur det är med Sharepoint vet jag inte säkert men jag tror att ABB och Bombardier använder Metaphase och Lotus Notes för dokumentations hantering. Vilket beror på vilken klass dokumentet har, interna LN, kunddok Metaphase.

Kärnkraften håller på att migrera från penna, papper och A4-pärmar till det här med elektroniska media.
Men de har ju webb-portaler och där använder man väl Sharepoint skulle jag tro.
Det är inte så viktiga grejor de lägger upp där, mest lite info till de anställda. Så där kan man ju ha vilken skit som helst.

-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

mindlights bild

"Men alltså om man är indragen i tre-fyra projekt och dessa projekt har en si sådär tiotusen dokument var, ritningar, mjukvara, mötes protokoll, specar o.s.v. och några tusen ändrings beslut och tillhörande rapporter, allt uppdelat på ett gäng databaser, funkar upplägget med LN's databaser bättre än de implementationer av Outlook jag har sett."

Ja. Men få människor försöker driva projekt i ett kalender och mailprogram. Du får ursäkta... men du kanske borde läsa igenom inlägget du svarade på.
Hint: Microsoft Project server

"Funktionen har funnits länge men jag anser att den är bättre i LN."

På vilket sätt är den bättre?

Att du sen rabblar upp några företag som råkar köra Lotus Notes är föga imponerande.
Vad som är intressant är att Lotus Notes marknadsandelar är stadigt sjunkande.

"Det är inte så viktiga grejor de lägger upp där, mest lite info till de anställda. Så där kan man ju ha vilken skit som helst."

Ja. Och det bästa är att Sharepoint, till skillnad från Notes, kan Asta 50år administrera och bygga ut.
Så snacka om att kärnkraften kunde blivit kostnadseffektiva genom att satsa på helintegrerad lösning.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mauths bild

"Ja. Men få människor försöker driva projekt i ett kalender och mailprogram. Du får ursäkta... men du kanske borde läsa igenom inlägget du svarade på."
Nja, alltså man driver inte projekten med hjälp av Lotus notes man kommunicerar inom olika projekt-grupper med Lotus Notes.
Vill du inte förstå svaren behöver du inte fråga. Gräla kan du göra på IDG.
"Hint: Microsoft Project server" Hint: SAP R3

"Att du sen rabblar upp några företag som råkar köra Lotus Notes är föga imponerande."
Jag svarade på:
"Du får gärna fortsätta motivera den där sista biten.
Sist jag kollade på just det där körde de stora företagen Microsoft Project Server i kombination med Microsoft Office och Sharepoint."
Men i din värld är kanske inte ABB och de andra tillräckligt stora för att räknas?
Men visst, Office och Sharepoint används. Allt mellan himmel och jord används i dessa företag men till e-posten används Lotus Notes. Och av någon anledning trodde att det var det vi pratade om.

"På vilket sätt är den bättre?"
Den är enklare att använda. Tydligare och enklare GUI. En nackdel är man lätt kan råka boka konferens rum i fel land eller så.

Att spara pengar är inte prio 1 för kärnkraften om du tycker att det borde vara det, är du en idiot.

"Ja. Och det bästa är att Sharepoint, till skillnad från Notes, kan Asta 50år administrera och bygga ut."
Jag vet inte, men det är fullt möjligt att det finns någon som heter Asta på It-avdelningen men det har liksom inte med saken att göra. Med 50 000 användare i ett företag styrs inte besluten om IT-hjälpmedel primärt av vem som kan administrera dem.
Jag anser att Lotus Notes fungerar bättre för mig som användare i ett stort multinationellt företag med flera parallella stora projekt än MS Outlook.
Jag har inget behov av att visa mig på styva linan och lever i den IT-miljö som företaget ger mig. Kan du få påverka min nuvarande arbetsgivare att använda bättre lösningar är det säkert välkommet men jag har svårt att se att outlook är ett steg framåt.
Jag försökte bara svara på dina frågor så gott jag kunde då jag i min enfald trodde du frågade för att du vill veta vad jag ansåg.
Men det framgår med all önskvärd tydlighet att du mest vill vara lite ball genom att vara lite nedlåtande och dryg.
Det är inte smickrande för dig.

-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

mindlights bild

Oj. Du blev sårad. Det var inte min mening.
Du får gärna försöka avleda debatten på ett stickspår om mig som person och mitt sätt att argumentera.
Faktum kvarstår:
DU påstår att Lotus Notes är bättre och en av de orsakerna är att "Det bästa är datasbaserna på arbetsytan." och "I övrigt är det mest en känsla av att allt är enklare att fixa särskilt gillar jag funktionenen att man ser hur de övriga är tillgängliga när man kallar till möten."
Helt subjektivt alltså och väldigt tunna fakta.

Obegripligt hur det hjälper användarna på ett mer effektivt sätt än du kan göra med Sharepoint, Project och Exchange . Speciellt som en av de klara funktionerna alltså funnits i Outlook i 7-8 år och du sedan bemöter det med "...funkar upplägget med LN's databaser bättre än de implementationer av Outlook jag har sett."

Då får du gärna förklara för oss som fortfarande orkar läsa hur du gör det med Outlook. För när du drar till med "Nja, alltså man driver inte projekten med hjälp av Lotus notes man kommunicerar inom olika projekt-grupper med Lotus Notes."

DÅ blir det allt tydligare att du försökt klippa gräsmattan med en nageltång i brist på kunskap om hur man gör och sen sänker nageltänger som värdelösa.

Du påstår m a o att Lotus Notes är bättre projektstyrningsverktyg än Outlook.
Alldeles riktigt. Du har så rätt. Men så har aldrig Microsoft avsett Outlook för att vara ett projektstyrningsverktyg.
För att summera:
Dina "fakta" baserar sig helt enkelt på extremt dåliga produktkunskaper och det är det jag vänder mig mot.
Dina snygga påståenden om att "de stora företagen använder" och så ger du ett enda exempel som måttstock på detta och av en ren slump bara råkar det vara ett företag som du koppling till i arbetslivet.
Du får ursäkta om jag inte tar dina påståenden på allvar då, därav mitt syrliga "sist jag kollade så körde de stora...".

"Hint: SAP R3"
Ja, så länge vi pratar om de riktigt stora företagen är SAP ett bra val... men om vi pratar om de företagen som skapar arbeten så är det tillväxtföretagen och de har fram tills nu avskytt att ha att göra med bl a IBM p g a att de inte har råd att satsa på SME. Men visst, debatten handlar om de riktigt stora företagen så du har rätt, SAP R3 är mycket bra, stort, tungt och dyrt.

Sne kommer det som verkligen oroar:

"Jag vet inte, men det är fullt möjligt att det finns någon som heter Asta på It-avdelningen men det har liksom inte med saken att göra. Med 50 000 användare i ett företag styrs inte besluten om IT-hjälpmedel primärt av vem som kan administrera dem."

Precis! Det styrs av ekonomerna och de gillar inte dyra utgifter som t ex dyra IT-konsulter.
Så när du ska sälja in ett intranätsystem som kräver 40% aktivitet av IT-avdelningens dyra tekniker och jag kommer in och säger att mitt system klarar det du klarar plus att användarna själva (i värsta fall kanske en 6 timmars kurs behövs för de som ska administrera men har man 50000 anställda så finns det alltid ett par datorkunniga individer på varje avdelning) kan administrera avdelningarnas intranätsidor så kommer ekonomichefen med största sannolikhet INTE välja ditt system.
Så nog fan har Asta 50 år stor betydelse.

"Jag anser att Lotus Notes fungerar bättre för mig som användare i ett stort multinationellt företag med flera parallella stora projekt än MS Outlook."
Ja, och det är det enda du har att komma med. Vad du anser men fakta på outlooksidan har du svårt att pressa fram och försöker du jämföra så är det luddigt och i bästa fall som i fallet med "I Lotus Notes kan man få översikt över vilka mötesdeltagare som är tillgängliga"... totalt fiasko m a o.

och sen som pricken över iet i ballhet:

"Att spara pengar är inte prio 1 för kärnkraften om du tycker att det borde vara det, är du en idiot."

Kanske dags att läsa på lite grundläggande företagsekonomi?
Låt mig undervisa dig en kort runda:
Varje spenderad krona tas direkt från vinsten.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mauths bild

Sårad är att säga mycket, du frågade jag försökte svara, du var dryg och otrevlig.
Att du tycks tro att du är vassare på att driva projekt än ABB och Bombardier som tillsammans med Eriksson är de företag i Sverige som har de flesta och de största projekten, är lite patetiskt.

"Helt subjektivt alltså och väldigt tunna fakta."
Jo visst en "allmän känsla" en subjektiv känsla. Att jag tycker att det är enklare att jobba i LN än Outlook är en subjektiv känsla. I stort sett alla upplevelser är subjektiva.
Du frågade varför jag tyckte LN är bättre än Outlook och jag försökte svara. Du var inte intresserad av mina svar utan av att hävda din åsikt.

Ditt trams med ”objektiv fakta” stärker mest mitt intryck av att du har behov att hävda dig.

Att du blandar in en massa andra program förstår jag inte riktigt. Programmen du drar upp används på ABB och Bombardier men det är LN som används som e-post klient. Och det var det vi pratade om. Det är du som blandar ihop sakerna och inte jag.

Och att du tror att det beror på dålig kunskap hos IT-strategerna eller att ekonomerna har glömt att Outlook ingår i office-paketet, gör att jag misstänker att du mest gafflar på för att visa dig på styva linan.

"Du påstår m a o att Lotus Notes är bättre projektstyrnings verktyg än Outlook."
Nej och åter nej, jag påstår att LN passar mig bättre som e-postklient på jobbet än vad Outlook gör.
"DÅ blir det allt tydligare att du försökt klippa gräsmattan med en nageltång i brist på kunskap om hur man gör och sen sänker nageltänger som värdelösa."
??
Är jag helt snett ute om jag använder LN som en e-post klient?

Det är du som påstår en massa saker om hur vi driver projekt inte jag.
Det enda jag har påstått är: för mig är LN enklare att använda.

Jag påstod att flera stora företag använder LN, och så var det i alla fall där jag jobbar, när jag gick ifrån jobbet idag.
Du ger mig intrycket att du anser ABB, Bombardier och Westinghouse inte är stora nog eller på något annat sätt inte är värda att bry sig om i detta sammanhang. Och att deras samlade IT-kompetens väger lätt mot din. Jag tror inte på det, och din argumentationteknik stärker mig i min uppfattning.

”Speciellt som en av de klara funktionerna alltså funnits i Outlook i 7-8 år” bemötte jag med: ”Bilar har funnits i hundra år men det hindrar inte att jag är mer imponerad över en Ferrari än en Skoda.”

”Kanske dags att läsa på lite grundläggande företagsekonomi?
Låt mig undervisa dig en kort runda:
Varje spenderad krona tas direkt från vinsten.”
60 poäng ekonomi på högskola du då?
Hint: det finns politiska perspektiv på den branschen.

Som avslutning ska jag kanske påpeka att det inte är jag som fattar vilka IT-lösningar man använder på dessa företag men jag är nöjd när de underlättar mitt jobb. Som i fallet med Lotus Notes/MS outlook.

Att din argumentationsteknik är ful och otrevlig ger dig inte mer rätt.

-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

mindlights bild

"Att du tycks tro att du är vassare på att driva projekt än ABB och Bombardier som tillsammans med Eriksson är de företag i Sverige som har de flesta och de största projekten, är lite patetiskt."

Var nånstans skriver jag att jag ens driver några projekt? Än en gång: Håll dig till fakta. DU skriver att dian erfarenheter av att driva projekt går bättre i Lotus Notes än i Outlook. Att jag sedan påstår att Outlook inte är ett projektstyrningsverktyg gör väl inte mig till projektledare??? Som sagt, håll dig på banan.

"Hint: det finns politiska perspektiv på den branschen."
Först säger du att Lotus är BÄTTRE än Outlook för att de stora företagen kör det. Sen konstaterar du att kärnkraftsindustrin inte behöver spara på något för att det ligger politik i saken.
Konstigt. Efter att ha arbetat på och med ett antal stora företag och banker så vet jag att 98% av investeringar som görs på IT-sidan inte är grundade på rena tekniska fakta utan minst lika mycket, troligen mer, på politiska beslut och policies.

Du började med "Jobbar man med stora projekt är LN i min erfarenhet helt överlägset." sen fortsatte du med "Jo, men Notes är fortfarande mycket bättre än Outlook för användaren." för att sen mura ihop allt i muren till en hållfastighet utan dess like:
"I övrigt är det mest en känsla av att allt är enklare att fixa särskilt gillar jag funktionenen att man ser hur de övriga är tillgängliga när man kallar till möten."

Bara där börjar man ju undra om du ens vet vad Outlook är.
Eller för att citera de som tillverkar produkten:
"Outlook - Informationshanterings- och kommunikationsprogrammet i Microsoft Office". Nehej, inte "Outlook - Projektverktyget".

Sen drar du till med ännu mer åsikter som du inte orkar styrka med fakta. Inte ens den minsta fakta: "Funktionen har funnits länge men jag anser att den är bättre i LN."

Fine! då vet vi! Du tycker LN är bättre än Outlook. Det visste vi redan efter två inlägg. Men man undrar ju fortfarande VAD som är bättre...

"Alla de gamla ASEA företagen använder LN, ABB, Westinhouse(gamla Atom) och Bombardier Transport(gamla traktion, tåg alltså)."
Tog de beslutet var för sig eller var det ett POLITISKT beslut som kom uppifrån och som sen kostar för mycket att ta sig ifrån?
Så är det nämligen med alla de som investerat i Office, Project server, Sharepoint, BizTalk server, SMS etc.
Det kostar mer än det tjänas på att byta till öppna mjukvaror.
Det är därför uppstartföretag är tillväxtmarknaden för Linux. De som inte har gamla arv.
Jag säger inte att du har FEL, jag säger bara att det du säger inte är ett argument som talar för din sak om det inte är så att företagen gjort investeringsbesluten baserat på just "vilket är bästbästa systemet"...

Äh vafan... vi når inte varandra i detta ändå så det är lika bra att lägga ner.
Anledningen att jag blev "dryg och otrevlig" är att jag, som så många gånger annars här på LP, råkar ut för en "tyckare" som har ett väldigt enkelspårigt perspektiv.
Jag anser mig inte vara gud på datorer och inte heller världens bästa projektledare men jag har 15 års erfarenhet i branschen, varav 5 på IBM Svenska AB med bl a Lotus Notes.
Med detta säger jag fortfarande inte att jag vet bäst i branschen... men att du kommer med argument som "de största företagen kör Lotus Notes" för att understryka Lotus Notes bästhet är som att kasta sten i glashus på Linuxportalen.
Linux har idag, trots en del "stora" installationer, en tynande tillvaro med förhoppningar om tillväxt. Windows ÄGER desktopen och med dina argument är Windows alltså bättre än Linux.
Så du får ursäkta, jag uppfattade inte dina inlägg som upplevelsebaserade utan mer försök åt faktabaserade och därför gick jag hårt åt dig.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

lundatoks bild

Fan mauth, andra gången vi är överens på en månad.

Lugn o fin nu.

--
MöLUG - Blog

mauths bild

Ska jag hålla mig till fakta?
Jag skrev:
”Stora företag med höga kvalitetskvrav och stora projekt har ofta Lotus Notes.”
Du skrev:
”Sist jag kollade på just det där körde de stora företagen Microsoft Project Server i kombination med Microsoft Office och Sharepoint”
Senare påstår du att jag skrivit:
”de största företagen kör Lotus Notes” för att sen hoppa till tillväxtföretag.
Det finns lite national ekonomi om det där men det orkar jag inte dra för dig som tyck tro att du är världmästare på det mesta här i livet.

Jag skrev:
”Nja, alltså man driver inte projekten med hjälp av Lotus notes man kommunicerar inom olika projekt-grupper med Lotus Notes.”
Du skrev:
”Du påstår m a o att Lotus Notes är bättre projektstyrningsverktyg än Outlook.”
Jag skrev som svar på detta:
”Nej och åter nej, jag påstår att LN passar mig bättre som e-postklient på jobbet än vad Outlook gör.”
Din slutledning:
”DU skriver att dian erfarenheter av att driva projekt går bättre i Lotus Notes än i Outlook. Att jag sedan påstår att Outlook inte är ett projektstyrningsverktyg gör väl inte mig till projektledare??? Som sagt, håll dig på banan.”

Jag skrev :”Jo visst en "allmän känsla" en subjektiv känsla. Att jag tycker att det är enklare att jobba i LN än Outlook är en subjektiv känsla.”
Du svarar ”Dina "fakta" baserar sig helt enkelt på extremt dåliga produktkunskaper och det är det jag vänder mig mot.”

Jag kan försätta på samma vis genom nästan hela vårt deltagande i den här tråden. Jag har inte påstått annat än att jag fördrar Lotus Notes framför MS Outlook i mitt nuvarande jobb. Däremot har jag frågat hur det ser ut på andra änden. Det väljer du att inte svara på utan hoppar på mig med ditt bästa/sämsta IDG-kackel.

Sen trampar du på i ullstumporna och låter påskina att att jag inte har klarat av att använda Outlook och att jag därför ogillar det. Jag har aldrig sagt att jag ogillar Outlook men jag har sagt att jag föredrar LN, resten har du hittat på. Jag tycker att det är en bra idé att använda de verktyg som passar för jobbet och på mitt jobb passar LN bättre idag än Outlook. Hur det ser ut imorgon vet jag inte.

Även
”Obegripligt hur det hjälper användarna på ett mer effektivt sätt än du kan göra med Sharepoint, Project och Exchange” är helt rykt ur luften då jag endast har påstått att LN funkar bättre än Outlook för mig i jobbet. Jag har däremot skrivit att vi använder project och Sharepoint men det har tydligen fallit bort på vägen för dig.

Du har på ett nedlåtande sätt frågat och jag har efter bästa förmåga svarat, du har fantiserat/hittat på saker, jag har försökt rätta till dina vantolkningar.
Att du förvanskar mina utsagor är ett ganska grovt etikettsbrott i min bok när du dessutom förvanskar mina utsagor inom citat-tecken blir dina förvanskningar lögner.

Får jag fråga varför du tycker att jag är skyldig att servera dig en massa fakta för att styrka mina erfarenheter?
Hur kommer det sig att en gammal funktion inte kan vara bättre än motsvarande funktion i en MS-produkt?
Hur kommer det sig att jag( och ganska många av mina arbetskamrater ) inte kan få föredra de program jag vill utan att du ska gå gång och börja försöka få mig att framstå som mindre vetande?

Du frågade, jag svarade, du försökte framstå som om du kan allt och jag inte fattar ett skvatt. Det är det hela. Ingen debatt
Om du fortfarande undrar vad jag tycker är bättre än i Outlook så svarar jag som jag gjort förut ett par gånger i den här tråden: Databaserna på arbetsytan.
Jag tycker förövrigt inte att de är bättre än databaser iSAP R3, Oracle, MySQL eller andra program du kan tänkas dra fram för att tala om att Outlook är bättre. Jag tycker inte heller att texteditorn i LN är bättre än emacs men jag föredrar LN framför Outlook på jobbet. Förstår du?
Att folk går hårt åt mig är inte något som berör mig, men din argumentations teknik med förvanskningar och nedlåtande attityd är något som jag tycker illa om. Jag deltar därför inte bland IDG kommentarer då jag tycker att sånt är fördummande och ger ett osympatiskt intryck. Det är synd att du använder dig av den typen av argument här på LP.
Att du är hånfull och hittar på är inte ett plus i min bok.
-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

kimjohanssons bild

Hur många tangentbord sliter du ut på en månad?mauths bild

Dessutom kör jag Fedora sedan i söndags.

-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

mindlights bild

Okej. Skrev först ett maratoninlägg där jag dissikerade dina inlägg i kronologisk ordning... men men... då jag inte orkade korrekturläsa det insåg jag att ingen annan heller skulle orka läsa det... Smile

Så jag nöjer mig med följande:
Då påstår i ett par inlägg att LN är bättre än Outlook. Det ser vilken läsare direkt när de läst en tre-fyra inlägg.
Du ändrar sedan taktik när du ombedes specificera VAD som är bättre med att komma med argument som att det egentligen bara är vad du känner... och så långt skulle allt kunna vara frid och fröjd om du inte drog in ABB m fl... som om de skulle kunna styrka ditt påstående... vilket de egentligen inte gör. Det skulle vara som att säga att Windows är överlägser Linux på skrivbordet då alla större företag väljer Windows framför Linux... eller som att säga att IIS blev en bättre produkt så fort Microsoft köpte ett av de stora domännapparnas intresse genom att få dem att hosta sina tomma, oanvända domäner på IIS istf Apache.
Som vanligt är det politik som styr och inget annat. IBM mutar sina kunder precis som Microsoft gör. Ursprungsargumentet för att ABB valde LN behöver inte alls ha att göra med att klienten var den bästa som fanns att tillgå utan för att vid det tillfället ABB letade efter projektverktyg så fanns inte Sharepoint... och även om det funnits då så kanske det var så att ABB ville köra med 99.999 uptime...vilket slog ut Microsofts produkter då dessa inte går att köra på t ex AS400.
Det finns en miljon olika möjliga förklaringar till varför ABB valde LN... och du har inte redogjort för något av dem. Du har bara antagit.

Sen att du ständigt återkommer till mina debatter på IDG och envist försöker få mig till lögnare... OM jag har ljugit i denna tråden så ber jag om ursäkt... det har verkligen inte varit min mening... men du är välkommen att visa, för mig och för alla andra läsare här, vad jag ljugit om OCH var du ens nämner att du använder Microsoft Project. Hittar det inte någonstans faktiskt.

Om man orkar läsa igenom denna tråden ser man ganska snart att du slänger dig fram och tillbaka mellan påståenden som "A är bättre än B", "Storebror gör si eller så" och "nej nej, jag menade inte att A är bättre än B, menade att jag upplever det så"... och helt utan att påvisa vad du baserar dina påståenden på.
Jag hävdar fortfarande att om du ska ge dig in i en debatt där du anger dina egna upplevelser som bas för din ståndpunkt så måste du också motivera VARFÖR dina upplevelser är av dignitet. Visst, du kunde redan i första inlägget sagt "Då jag arbetat med både Outlook och Lotus Notes i flera år och nu på mitt nuvarande arbete bara arbetar i Lotus Notes så anser jag att jag har kött på benen när jag säger att Lotus Notes är bättre. Funktioner som t ex A, B och C fungerar bättre i Lotus Nots då Outlook har en tendens att göra si och så med A medans B och C helt saknas"... Men det gjorde du inte. Du slängde dig in i en tråd där du först säger din helt subjektiva, men ur ett faktaperspektiv helt ointressanta, åsikt.... och sedan frågar varför inte fler företag använder LN... Jag ger dig ett svar och då kommer det som får mig att under: "Jo, men Notes är fortfarande mycket bättre än Outlook för användaren."

Detta är alltså så du påbörjar tråden som är ett svar på mitt efterlysning om OSS-konkurrent till Outlook/Exchange och Sharepoint.

Bra jobbat. Förutom att du desperat försökt avleda det hela genom att fokusera på mig som person, var jag debatterar annars och att jag är otrevlig så har du inte tillfört mycket mer än du inte i denna debatten tillför fakta utan bara dina subjektiva åsikter att Lotus Notes är bättre än Outlook på grund av databaserna på arbetsytan.
Ja, vi vet att du tycker att Lotus Notes är bättre. Vi har noterat det.
DU kommer inte kunna nå en överrenskommelse eller förståelse med mig i denna frågan. Jag förväntar mig inte heller att "frälsa" dig heller.
Låt oss släppa detta nu och lägga energi på vettigare saker:

Det finns ingen bra GroupWare-mjukvara som är Open Source. Evolution är ett skämt jämfört med det som IBM, Microsoft och Novell tillverkar enligt Closed Source-modellen. Att Novell och IBM släpper sina på Linux (Kan någon verifiera det Novell sa till mig i somras: GW halkar efter i en version på Linux?) kvittar så länge de inte öppnar upp sina produkter. Vilket de inte visar att de har några som helst planer på... Så "opensource" var de.
Var är de där asvassa webmail-implementationerna som är opensource-drivna... var är de där feta openoffice-lösningarna med ordbehandling, kalender, versionshantering och webbaserad projektledning... ?
I mina ögon är closed source på Linux inte en anledning att byta till Linux.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mindlights bild

Kör med IBMs pro-tangentbord från 1999... oslagbart... Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

lundatoks bild

Du ger dig alltså inte?! Wink

Det ska nog bli karl av dig också vad det lider.

--
MöLUG - Blog

mauths bild

Om jag insett vilken rabiat reaktion detta hade utlöst hos hade jag formulerat mitt andra inlägg lite noggrannare. Men efter ”jag är förtjust i Lotus Notes som användare.
Vet du varför företagen inte använder det mer än Outlook?

Jobbar man med stora projekt är LN i min erfarenhet helt överlägset.” trodde jag att det var klart att jag uttalade mig om mina erfarenheter. Notera: i min erfarenhet
Jag ändrar inte någon taktik, jag blir irriterad på att du har en nedlåtande ton i dina inlägg och att du ägnar dig åt att förvanska mina inlägg.
När du tillskriver mig uttalanden som jag inte gjort inom citattecken är det en lögn. Även efter flera dementier fortsätter du med förvanskningar och vantolkningar.
Detta är alltså så du påbörjar tråden som är ett svar på mitt efterlysning om OSS-konkurrent till Outlook/Exchange och Sharepoint.
Nej, jag gav mig in i tråden med en fråga om varför Outlook är så mycket populärare än LN där jag även uttryckte ovan nämnda åsikt.
Då hade jag inte klart för mig att detta skulle utlösa en rabiat ”JAG MÅSTE HA RÄTT” -reaktion hos dig. Ofta när man ställer en fråga så vill man har ett någorlunda sansat svar.
Jag har nu förstått att du inte har något svar på det utan häver ur dig en massa dynga för att verka lite proffsig.
Sen har jag mest ägnat mig åt att svara på dina dryga och insinuanta frågor och försökt rätta dina mer eller mindre dumma påståenden om vad jag skrivit.
Jag försöker inte avleda uppmärksamheten och struntar helt i din person, det är dina inlägg jag inte gillar.
När du beter dig som en respektlös skitstövel blir jag irriterad.
Jag har inte heller försökt inleda ett ”min e-post klient är bättre än din e-post klient” -krig utan trodde i min enfald att man får föredra vilka program man vill. Vill du ha svar, är det en bättre idé att fråga än att komma med osanna påståenden om mig och vad jag sagt mina inlägg.

EDIT: Okej. Skrev först ett maratoninlägg där jag dissikerade dina inlägg i kronologisk ordning... Det är väl lite det här också som irriterar mig, du ägnar dig åt hårklyverier för att hitta fel och bryr dig inte om vad jag försöker säga. Det är viktigare att ha rätt, för dig, än att säga något med någon innebörd. Diskussionen om LN/Outlook är mycket egentligen mycket begränsad i tråden.
-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

mindlights bild

Okej. Vi lämnar inte ämnet utan fortsätter väl då.
Du är irriterad på mig för att jag håller på med hårklyverier och jag tycker att du har en tendens att försöka få iväg diskussionen om sakfrågorna till en diskussion om hur jag debatterar som person, att jag minsann inte är sjysst (du vet ju vem jag för du har sett mig på IDG) och att jag ljuger.

Fakta är det Open Source mår allra bäst av. Kall, hård och ibland otrevlig fakta där Open Source inte alltid framställs som det enda och bästa alternativet.
Det är det som skapar bättre mjukvara, när en exploit upptäckts och på så sätt kan förbättras så sker det på bekostnad av att det inte funnits några remote exploits på x år.
Ja, nu i efterhand har jag fattat att du inte hade några hårda fakta att komma med utan hänvisade till mjuka värden som känslor.
Inte helt fel det faktiskt. Men då min utgångspunkt i vanlig ordning på LP handlade om "Är Microsoft dåliga för att de har dåliga produkter och deras kunder, typ 90% av alla företag i världen, dumma i huvudet?"
(Något jag allt som oftast får skit för då det misstolkas för att vara "Jag älskar Microsoft. Om de sålde bajs på burks skulle jag fråga efter konservöppnaren direkt" eller är det så att deras modell har så stora fördelar att andra leverantörer står i skuggan av en anledning?
Med en historiebok i handen så vet vi att IBM, Apple, SUN och Novell jagat Microsoft i åratal med mer eller mindre tvivelaktiga metoder.
Det har varit allt från PowerPC (en CPU som var risc-baserad och som skulle sopa mattan med Intels och Microsofts dominans) till Java och "the network is the computer".
Alltid har det slutat med inbördes käbbel och så har spelarna gått olika vägar... vilket medfört att Microsoft gått vinnande ur en strid som ofta inte ens påbörjats.
När jag läste dina påståenden så gjorde jag det som som raka, hårda, fakta: Outlook är sämre än Lotus Notes. Vilket jag har extremt svårt att fatta.
Under mina 5 år på IBM kan jag säga att en majoritet av kunderna använde Lotus Notes som en mailklient... inget annat. En tungrodd, bloatad och extremt ful (ur ett designperspektiv, och nej, GIMP är INTE snyggt. Det är en designmässig katastrof) mailklient.
En av mina allra bästa kompisar drev i flera år (de finns fortfarande kvar men har ändrat inriktning) ett konsult- och utvecklingsföretag baserat just på produkterna Notes och Domino. De jobbar idag med att utveckla DVD-spel istället. Mer pengar. Lättare att överleva.
Så ja, jag har en åsikt baserat på upplevelser och en del fakta om hur IBM skött Notes-sviten sen de tog över och hur bra mjukvaran är sett i ett symbiosperspektiv med bl a Office och andra system.
Idag har Microsoft hunnit ifatt IBM på den sidan och sprungit om.
Vi kan säga vad vi vill om .Net, Office, Sharepoint och Exchange... men de lirar irriterande bra. Oroväckande bra. Visst, du låser in dig i Microsoftträsket precis som du skulle låsa in dig i ett hårdvarumonopol om du satsade på MacOSX.
IBM försöker nu plöja ner några miljoner i Lotus Symphony, förhoppningsvis för att lyckas hinna ikapp Microsofts försprång, men det vet ingen ännu. Vi får se helt enkelt.
Du ställde en del frågor om hur admindelen ser ut?
Vad vill du veta mer exakt och om vilken produkt? Exchange? Vilken version?

Ps. Vad var det jag ljög om? Det är brukligt att specificera vad lögnerna handlar om, speciellt om man haft två chanser på sig att göra det.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mauths bild

Ok, upp ur skyttegraven.
Lögnen först eftersom det är det allvarligaste i mina ögon. Du ägnade dig åt att förvanska mina inlägg och ett klumpigt sätt att använda citations-tecken gör att man kan tolka ”men att du kommer med argument som "de största företagen kör Lotus Notes" ” som att ”de största företagen kör Lotus Notes" är min utsaga, detta blir då en implicit lögn.
Visst kan citations-tecknen lika gärna vara ”tönt-fnuttar” men är man irriterad är det den illvilliga tolkningen som har företräde. En överreaktion, jag ber om ursäkt härvidlag.
Vad gäller LN/Outlook så föredrar jag LN idag som du har förstått, men det pratas en del om Dynamics-paketen och jag såg en underleverantör till oss som använde det och är priset att köra Outlook så ok, det kan jag leva med.
Det jobbar såvitt jag förstår mot sharepoint. En nackdel som jag ser det är att utan LN så finns ingen funktion som är lika bra som data baserna för att sprida stora mängder information till selekterade grupper. Åtminstone har inte jag sett någon.
När jag jobbat på mindre företag har de använt sharepoint med ett webbgränssnitt och det funkar bra om inte mängden information blir för stor. Det går säkert att lösa på bra sätt men jag har inte sett någon bra lösning för att få samma överskådlighet som databaserna. Vi har ju tusentals databaser så man vill bara se de som är aktuella. Att ta bort och lägga till databaser allt efter dagsbehovet är väldigt enkelt i LN. Jag ser inte att det går lika smidigt i sharepoint med ett webbgränssnitt.

Som du märker håller jag med dig i ditt huvudåsikt i tråden och hade inte sörjt om grälet oss emellan uteblivit.
Jag kan inte heller se öppenkällkod som ett alternativ för mitt jobb. Vi har en tämligen komplicerad IT-miljö. Oavsett vilken tillverkare och licens, så ser jag fram mot nästa system-skifte på mjukvarusidan då det oftast innebär en förbättring efter en inkörning och det där Dynamics ser ,även det, ut som om att MS ligger först.
Min ursprungs fråga om LN/Domino var mest nyfikenhet och tycker mig se tangentens riktning, tungrodd, bloatad, Asta, osv.
Summa summarum: Jag är trött på kvällarna och går igång alldeles för lätt. Hela skiten var onödig.
Vänner?
Klart slut.
-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

hoths bild

Kan ni inte vara överens om att vara oense så får tråden låsas. Låt det inte behöva gå så långt.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

mauths bild

Från wikipedia:
På svenska görs detta i allmänhet genom att ordet "kom" avslutar varje meddelande, och för att avsluta kommunikation säger ena parten "slut" varav den andra parten uppfattar det och säger "klart slut".
-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill