Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Getting dressed for success - KDE4 beta1 släpps !

2 Augusti, Internet.

Efter lång väntan finns nu någonting för alla nyfikna att bita i. KDE4 beta1 är, som ni förstår, ingen färdig produkt, men nu är alla bibliotek frysta ich alla program som nu finns i main-modulerna är där för att stanna. Tills nästa beta kommer applikationsprogrammerarna arbeta på att interagera de nya teknikerna in i sina applikationer.
Vad kan jag kika på i den här betan då? Tja, Plasma håller på att bli ganska fint. Dock är det fortfarande såpass instabilt att du får starta det manuellt, tills vidare startar fortfarande gamla goda kicker vid boot.

Se fram emot mycket applikationshackande framöver! Spana in KDE-planeten och Punkten för mer info om hur utvecklandet med KDE4 fortlöper.

Källa:
Hela Announce-meddelandet
Se även:
KDE4 Live - en liveskiva som gör att du kan testa KDE4 utan att installera ett endaste dugg

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

zoooundss bild

Den är tyvärr lika instabil som de versioner jag testade för 2 månader sen eller så.

Någon som vet hor (och om) man kan stänga av den otroligt vidriga animationen av de där "tooltipsen" man får upp när man håller musen över saker i den nedre panelen? Om man kan stänga av den skulle jag i alla fall överväga köra det om det blir stabilt.

jonasbjorks bild

Med de förväntningar som byggts upp kring KDE4 får vi hoppas att det blir något riktigt bra. Det jag hittils sett av KDE4 är mest en portning från Qt3 till Qt4.. In med lite häftiga funktioner och visa upp vad KDE4 kan Wink

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

Det du kommer att älska är nu klart. Alla underliggande bibliotek och nya teknologier som skall svetsa samman ditt skrivbord till en grym framtidsmaskin är nu klara och stabila. Det är nu som alla applikationer skall intergrera Phonon, Solid, Khalki och alla andra tekniker.
Vänta du bara! I slutet av oktober/början av November smäller det! Smile
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

zoooundss bild

Stabila? Smile

Efter ungefär 15 sekunder dog allt för mig och jag kunde inte starta nya program längre. Jag försökte ändra inställningar för bildskärmen när det hände.

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska
Den som vill göra det enkelt för sig kan testa KDE 4 genom att köra min live dvd EXTON-CR-KDE4 med just KDE 4 BETA1.

LINUX.EXTON.NET

ein.anderssons bild

Du släpper nya distar snabbare än jag hinner byta kalsingar. Ibland stör jag mig på din reklam men minst lika många gånger blir jag imponerad av dig. Så fortsätt med det du gör så att sådana som mig som mig kan testa live-cd:s utan att sabba hela datorn Smile
-
Linuxportalen.se mitt hem, mitt liv, min värld.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig