Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SLEDucator - Din utbildare i SUSE-djungeln

Till openSUSE 10.3-releasen skall openSUSE-communityn skapa en addon-skiva dubbad SLEDucator, som riktar sig till utbildare och skolor. En Edubuntu fast i SUSE, helt enkelt. Det som gör SLEDucator annorlunda mot Edubuntu är att SUSE-folket inte skapat en gaffling, en ny distribution eller något sådant utan bara en påläggnings-del, mycket liknande Scibuntu.

Läs mer här:
Zdnet
OpenSUSE wiki

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag gillar namnet "The SLEducator Strikes Back", låter som en riktig action-film! Smile SL i namnet kommer från SUSE Linux och Educator är "lärare" på engelska. Add-on-skivan är riktad mot skolor/utbildningar och är ett bra sätt att få in SUSE Linux i skolmiljön.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

Namnet är det bästa av alltihopa! Så otroligt tufft!
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------