Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En ny iMac

Det fanns visst rykten om att Apple skulle lansera en ny version av iMac:en i dag och så blev det visst:
http://www.idg.se/2.1085/1.115660
Den ska enligt Jobs vara miljö vänligare än tidigare modeller då den har en aluminium kaross.
20 och 24 tum i fyra utföranden.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lundatoks bild

Vad är det för fel på allmän omvärldsbevakning?

Sen verkar ju Linux inte vara speciellt komplicerat att installera på dom nya IntelMacarna... Wink

--
MöLUG
Distribuerat författarskap

Kristians bild

tack för nyheten

----------------------------------
...but Sun Netbeans is my second home

---------------------------------------

 

santosbls bild

Och vad har det med Linux att göra!?!?!?

Är jag ensam om att "nyheterna" har blivit mer och mer ointressanta och "off topic"?

Kolla de här t.ex:
http://www.linuxportalen.se/node/7067
http://www.linuxportalen.se/node/7045
http://www.linuxportalen.se/node/7036

mauths bild

OSX är ett BSD-system.
En *nix, och en som jag tror en bra sån. Snygg dessutom
-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

rioroberts bild

Nu blir jag förbannad! Första nyheten du länkade... nänä 100 megabit - helt ointressant. För det första ingen tvingar dig att läsa. För det andra - "Vad har apple med linux att göra ?" Mitt svar "Vad har windows med linux att göra - många nyheter handlar om windows - ingen klagar... som en del brukar säga "stop whining"

sunkpers bild

Visst vi kanske inte ska vara så hårda, men nya iMac är ändå hårdvara... från apple... som, vad ni än säger, inte är open source bara för att delar är byggt på open source.
I det här fallet tycker jag det var ok, nya iMacs är ändå värt en notis, men generellt så börjar vi få så mycket nyheter att det kanske är dags att tänka över vad man postar och vad man låter bli

santosbls bild

Om man ska skriva om nätverk kan man ju lika gärna skriva om telefoner och hårddiskar också, är det sånna nyheter du vill ha här?
Och varför bara skriva om Apple? Lenova, Acer, HP, Dell, Toshiba osv. släpper ju nya datorer varannan dag, skriv om dem om du vill läsa nyheter från datortillverkare!

Nej, ingen tvingar mig att läsa, och jag kommer sluta om det blir många fler OT-nyheter om hårdvara som inte har med Linux att göra, eller kylskåp, eller papperskartonger eller annat skit.

Jag skulle klaga lika mycket om det kommer Windows-nyheter här också, vill jag läsa om Windows så går jag till typ 90% av de andra nyhetsskällorna på internet.

Grejen med LP är ju just LINUX, jag kom hit för att läsa om LINUX, på LINUXportalen. Inte om WINDOWS eller APPLE. Då skulle jag letat efter WINDOWSportalen eller APPLEportalen.

kimjohanssons bild

En ny iMac betyder, en ny dator att installera Linux på!!!!


Marcuss bild

dom där 100-dollar laptopsen har ju även de hårdvara. Visst där e linux som mjukvara. men datorn i sig är ju bara hårdvara?


staukis bild

Alla länkar du hade i ditt inlägg var enligt mig linuxrelaterade. OSx är unix baserat. Skulle vi tolka linuxportalens namn exakt så skulle det bara handla om linux alltså en kärna och ingenting annat. Enligt mig är grejen med linuxportalen att det ska finnas en samlingplats för människor som är intresserade av open-source mjukvara och vill hjälpa till att sprida fri mjukvara.
-
Medlemmar på linuxportalen har möjlighet att hjälpa till och skriva nyheter. Jag är mycket tacksam för att det finns människor som utan betalning skriver nyheter, bloggar och konstruktiva inlägg på linuxportalen. Utan dessa mäniskor skulle linuxportalen vara helt värdelöst. Linuxportalen finns inte för att just du ska få läsa nyheter om vad du vill. Linuxportalen finns för att göra det enklare att få hjälp och hjälpa, om du tycker att något saknas varför försöker du inte åtgärda problemet genom att lägga till något?

rioroberts bild

Instämmer stauki

jonasbjorks bild

Folk har alldeles för lätt att hänga upp sig på ord.. För er som undrar vad jag tycker om nyheter som kritiserats den senaste tiden: "100 mbit i comhem" bra nyhet, folk är alltid intresserade av att få högre hastigheter i bredbandet. "Apple släpper ny iMac", bra nyhet. MacOSX är ett UNIX-derivat och är till viss del fritt. Tja, vem orkar bry sig egentligen? Smile

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .