Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nero Linux 3

Igår släpptes en ny version av Nero Linux 3 för Linux. Nero Linux 3 baseras på Nero 7 i Windows och är ett lyft från Nero Linux 2 som funnits ute länge.

Bland nyheterna finns: Stöd för CD, DVD, Blu-Ray och HD DVD. Programmet är byggt på Nero 7 för Windows och är ett riktigt lyft mot tidigare versioner.

http://www.nero.com/enu/NeroLINUX_Info_Page.html

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kryckans bild

Exakt bättre att det kommer kommersiella grejer än ingenting alls. Jag tror att Adobe skulle kunna hjälpa linuxvärlden enormt om de släppte sina produkter för Linux. Jag har hört många som sagt att bara Photoshop kommer till Linux så byter de direkt.

jonasbjorks bild

Programmet är varken öppet eller fritt, men jag tycker det är roligt att se att företag i windows-världen faktiskt utvecklar programvara för Linux Smile

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mindlights bild

"Jag tror att Adobe skulle kunna hjälpa linuxvärlden enormt om de släppte sina produkter för Linux."

Jepp. Men som vanligt så sittr vi i ett moment22-dilemma.

Om det inte finns några kunder som vill (betala för och) köra Adobes produkter på Linux så finns det ingen ekonomisk grund för att satsa några miljoner på att få färdigt en Linuxversion av t ex Photoshop.
Om det inte finns någon Adobe Photoshop för Linux så finns det inte heller några kunder som vill köra Linux.

Jag säger: Skit i Adobe, de kommer sugas med i strömmen förr eller senare.
Först invaderar vi kontorspcn.
Sen kommer grafikindustrin och tro mig. Adobe blundar inte för Linux och Open Source.
De är MYCKET väl medvetna om att det enda som i princip står mellan Gimp och "hemmafixarens rita och digitalfotografera" är Gimps usla användargränssnitt och oförmåga att färgkoda.

När någon vaknar och sätter sig ner och designar om gränssnittet på Gimp så att det blir tillgängligt för gemene man så är Adobe påväg att bli omkörda. Hårt.

Inkscape och Xsara är på god väg men saknar en hel del tekniska funktioner för att de ska kunna ersätta Illustrator för verk som ska gå i tryck.... men som sagt... Open Source är som vattnet som sakta slipar stenarna... Omöjligt att stoppa. Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mindlights bild

Det är sånt här som behövs för att visa vägen för andra småspelare som t ex Adobe som fortfarande inte fattat... Wink

(Inlägget är seriöst om man bortser från sarkasmerna Smile )

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

FoHs bild

"Om det inte finns några kunder som vill (betala för och) köra Adobes produkter på Linux så finns det ingen ekonomisk grund för att satsa några miljoner på att få färdigt en Linuxversion av t ex Photoshop."

Det är klart att det finns. Istället kanske man borde säga att det inte finns (så många) kunder som gått över till Linux i väntan på Photoshop.

Tror inte det är själva progarmmet som är ett hinder, det kan ju köras på Mac OS X så hur svårt kan det vara att få till stånd en Linux-version? Problemet kanske snarare är alla kringprogram och övrig kompatibilitet. Även om Photoshop fanns till Linux, skulle man kunna använda det på samma sätt som till Windows och Mac OS X?

jonasbjorks bild

Adobe är förberedda, deras Photoshop Elements är skriven i Trolltech's Qt, samma som skrivbordsmiljön KDE. Källa som styrker mitt uttalande finns på trolltech.com. I och med att de använder Qt för att utveckla programmet är de inte långt ifrån en portning till t.ex. Linux rent tekniskt. Om de sedan vill porta det, det är en annan sak.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kryckans bild

Kan mycket väl vara så att de har en version till Linux redan men avvaktar tills rätt läge kommer. Gjorde inte Apple nåt sånt i hemlighet? Vad jag hört utvecklade de både sitt gamla och nya operativsystem parallellt när det var osäkert vilken arkitektur de skulle köra. Jag tror Adobe definitivt har råd med nåt sånt om Apple har det. Jag tror och hoppas att det händer lite saker nu hos mjukvaruleverantörerna när Dell, HP och Lenovo börjar leverera Linux förinstallerat.