Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Dell bekräftar att en virtuell PC är på gång

Tillsammans med partners inom virtualiseringsområdet kommer Dell att tidigt nästa år lansera en maskin för konsumentsegmentet som kan köra Vista och Linux samtidigt, det säger Kevin Kettler, Chief Technology Officer på Dell
 

Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.116811

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Vilken nyhet DELL kommer med. ALLA datorer som har Intels VT eller AMDs AMD-V teknik i processorn kan göra detta redan idag. Jag har sett folk köra Windows XP i ett fönster på sina SUSE maskiner, med i princip ingen prestanda förlust. Tekniken finns redan.. Kika efter VT och AMD-V.. Wink

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

dps bild

Äsch då, trodde de uppfunnit nåt fantastiskt bra som gjorde att allt bara funkade, inkl directx på Windows, blev glad i onödan då Smile

fsns bild

Intresssant! Vet du hur detta fungerar, har du några bra lästips? Vad heter kärn-stödet för detta? Vilka användarprogram skall jag leta efter?

 

Edit: Aha, det är detta som är Xen. Där ser man...

mindlights bild

Men jag fattar inte nyheten.

Virtualisering har jag kört i VMWare typ sen deras start...

Vad är det nya med Dells lösning???

(okej.. klockan är 01:39 så jag kanske missar något som alla andra ser och kommer få brinna i helvetet... men jag är beredd att ta konsekvenserna Wink )

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

VMware kör med emulering av hårdvaran. Det "nya" i virtualisering är att man har stöd för virtualisering i processorn vilket gör att virtualiseringen i princip sker utan prestandaförluster.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other
Now the mark is upon you, you just can't escape.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .