Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny svensk Linux live cd baserad på Arch Linux

EXTON-AR KDE är en ny svensk Linux live cd baserad på Arch Linux. Archs devis är KISS (Keep It Simple Stupid). EXTON-AR KDE använder kernel 2.6.22 och KDE 3.5.7. Program: Bl a Koffice 1.6.3, Gimp 2.2.17, Skype 1.4 Beta, aMSN 0.97RC1 och aMule 2.1.3. Du kan själv att skapa ett eget liknande (eller helt annorlunda) linuxsystem med hjälp av medföljande program/script. EXTON-AR KDE kan installeras till hårddisk av den som så önskar. Se HÄR en skärmdump av EXTON-ARS skrivbord. Läs mera HÄR. Systemet hämtas gratis på LINUX.EXTON.NET. EXTON-AR är den 46:e "extondisten". Se hela listan (med en kort beskrivning av resp. system) HÄR.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

turbokapitalists bild

Koffice är ett bra val och allt för ofta underskattat.

aMSN kan bytas mot Pidgin. Pidgin är en förbättring av f d GAIM. Fick utsätta en stor grupp ungdommar mot 4-5 IM-verktyg och Pidgin blev bäst i test -- fast inga utvärderingskriteria fastställdes utom "chatta med varandra och med som många fjärrkompisar som möjlig."

Skype kan hävas. Finns ett flertal andra VoIP verktyg som stödjer vanliga VoIP-standarden SIP. Med de kan man snakka med andra uavsett platform eller program. I jämfors med Skype som har hittat på eget.

Kristians bild

aMSN sopar ju banan med alla andra MSN-klienter på GNU/Linux-sidan. Pidgin har fördelen att den stödjer en massa protokoll på en gång, å andra sidan så stödjer den inget av dem riktigt bra heller.

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska
Ja, var och en kan alltså själv skapa en Arch Linux live cd och bestämma programinnehåll m m. Följ min instruktion (eller någon annans).

LINUX.EXTON.NET

Maarkuss bild

Låter som om det skulle gå att klippa och klistra lite där...
Många protokoll + bra stöd = bra klient

.

Saknas:
- Kunskap
- Tid

Kristians bild

Jo man tycker det. Det märks framförallt att aMSN inför nya funktioner för varje version medan Gaim (Pidgin) mest står och stampar. En sak som verkligen fått mig att byta till aMSN är hastigheten på filöverföringarna i aMSN jämfört med Pidgin (hundratals kilobyte kontra 5 kb/s)

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------